Helyi közélet

2015.10.02. 14:37

Megkérdeztük: Ön hogyan büntetné a ”telefonbetyárokat”?

Nyíregyháza - <span class="namen">Zsmenyák János</span> kemény lenne, de „igazságtalan”. – Szigorúan büntetném azokat, akik azzal szórakoznak, hogy tréfából kihívják a mentőt vagy a tűzoltókat. Nem gondolnak arra, hogy ezzel ezek a szervek értékes perceket veszítenek, nem beszélve a dolgok anyagi vonzatáról – mutatott rá egy másik lényeges szempontra a férfi.

Nyíregyháza - Zsmenyák János kemény lenne, de „igazságtalan”. – Szigorúan büntetném azokat, akik azzal szórakoznak, hogy tréfából kihívják a mentőt vagy a tűzoltókat. Nem gondolnak arra, hogy ezzel ezek a szervek értékes perceket veszítenek, nem beszélve a dolgok anyagi vonzatáról – mutatott rá egy másik lényeges szempontra a férfi.Andrécsik Magdolna pénzbüntetéssel sújtaná azt, akik „vakhívással” poénkodik. – Ez nem játék, néhány percen is emberéletek múlnak – válaszolta az idős asszony.

Demeter József sem tartja tréfadolognak, hogy bárki is a mentőkkel vagy a katasztrófavédőkkel szórakozzon. – Elveszik az időt a hasznos munkától, azaz életekkel játszik a viccelődő. 

Havel Patrícia úgy gondolja, a minimum az ilyen esetekben a kemény pénzbüntetés. – Továbbmegyek, én közmunkára is elküldeném a tréfálkozót. Szerintem aki ilyennel próbálkozik, annak elment a józan esze, de az biztos, hogy nem volt gyerekszobája – mondta a fiatal lány.

Szabó Péter sem lenne kíméletes. – Egy barátom úgy halt meg, hogy a mentők egy „vakhívás” miatt késtek, és már nem tudtak időben segíteni.

Trutkovics Gábor sem lenne elnéző, ő bizony néhány napra „leültetné” a viccelődőket.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában