Helyi közélet

2015.11.18. 08:24

Helyreigazítás – nem felelős magánlaksértésért Orosz Mihály Zoltán

Debrecen – „Nem sértették meg az érpataki polgármester becsületét” című, 2015. október 8-i <a href="/nem-sertettek-meg-a-polgarmester-becsuletet/2931822" target="_blank">cikkünkben</a> valótlanul és félrevezetően állítottuk azt, hogy Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestert jogerősen elítélték magánlaksértés vétsége miatt.

Debrecen – „Nem sértették meg az érpataki polgármester becsületét” című, 2015. október 8-i cikkünkben valótlanul és félrevezetően állítottuk azt, hogy Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestert jogerősen elítélték magánlaksértés vétsége miatt.

A valóság ezzel szemben az, hogy Orosz Mihály Zoltánt a Legfelsőbb Bíróság 2010. november 23-án – felülvizsgálati indítványt elbírálva – jogerősen felmentette az ellene magánlaksértés bűntette miatt folyó büntetőeljárásban, egyidejűleg a magánlaksértés miatti vele szembeni szabálysértési eljárást megszüntette.

2015. október 8-i bírósági tudósításunk elkészítéséhez a Debreceni Ítélőtábla sajtóanyagát használtunk, amely ez utóbbi tényt – a Legfelsőbb Bíróság ítéletét – nem tartalmazta.

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestertől és olvasóinktól ezért elnézést kérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában