Helyi közélet

2015.12.10. 18:23

A legkisebbeknek segít a LEGO adománya

Nyíregyháza – Ilyen nagy értékű adományt nagyon ritkán kapunk, minden dolgozónak köszönjük, akinek eszébe jutottunk – mondta csütörtökön a LEGO nyíregyházi gyárának udvarán dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvos-igazgatója egy vadonatúj, speciális eszközökkel felszerelt sürgősségi mentőautó előtt állva.

Nyíregyháza – Ilyen nagy értékű adományt nagyon ritkán kapunk, minden dolgozónak köszönjük, akinek eszébe jutottunk – mondta csütörtökön a LEGO nyíregyházi gyárának udvarán dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvos-igazgatója egy vadonatúj, speciális eszközökkel felszerelt sürgősségi mentőautó előtt állva. – A LEGO gyakran ad át ajándékokat, adományokat, de a mai alkalom számunkra is különleges élmény – mondta Székelyföldi Zoltán, a gyár üzemi tanácsának elnöke, és hozzátette: a gyermekmentésben részt vevő autó átadása az idei jótékonysági év csúcspontja. – A közösségi szerepvállalás mindig is fontos volt a gyár életében, ennek részeként helyi óvodákat, iskolákat, kórházakat segítettünk, EU-konform játszótereket alakítottunk ki, számítástechnikai eszközöket adtunk át iskolásoknak, és a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatása is nagy élménnyel ajándékozta meg a résztvevőket. Ebben az évben 30 ilyen jellegű projektre közel 66 millió forintot fordítottunk, azt pedig, hogy milyen szervezeteket, intézményeket támogatunk, a dolgozóink ötletein múlik.



A jövő építőmesterei

Jászai Menyhért, a megyeszékhely alpolgármestere az önkormányzat és a LEGO szoros együttműködését emelte ki és azt mondta, reméli, hogy a mentőautó mindig időben érkezik majd, hogy a gyerekek, a jövő építőmesterei a lehető legrövidebb idő alatt jussanak megfelelő ellátáshoz.

– A gyár 2500 dolgozója a helyi közösségekből érkezik, ezért természetes, hogy szeretnénk részt venni az életükben akkor is, amikor adományokban gondolkodunk – mondta a gyár HR-igazgatója, Tóth Csaba. – Gyerekeknek gyártunk játékokat, a mentőautó pedig éppen a legkisebbeknek segít, ha bajba kerülnek. Azt kívánom, a lehető legritkábban kelljen elindulnia, de ha mégis, akkor legyen ott, ahol szükség van rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában