Helyi közélet

2015.12.02. 11:05

Befejeződött a kétmilliárdos szolgáltatásfejlesztés Sóstógyógyfürdőn

Nyíregyháza, Sóstó - Befejeződött a több mint kétmilliárd forint értékű szolgáltatásfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, amelyet 2013-ban nyilvánítottak hivatalosan gyógyhellyé.

Nyíregyháza, Sóstó - Befejeződött a több mint kétmilliárd forint értékű szolgáltatásfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, amelyet 2013-ban nyilvánítottak hivatalosan gyógyhellyé.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata 2,1 milliárd forint európai uniós pályázati támogatást nyert el a komplex idegenforgalmi szolgáltatásfejlesztésre, illetve funkcióbővítésre.

A projekt megvalósításához a pályázó helyhatóságnak nem kellett saját forrást biztosítania, az elnyert támogatás 100 százalékban fedezte a beruházási költségeket.

Az üdülőhely Aquarius Élményfürdőjének épületét új gyógyászati szárnnyal bővítették, az állatparkban megépült az Andok háza elnevezésű létesítmény, amely 2016-tól Dél-Amerika állatvilágát mutatja be, míg a Sóstói Múzeumfalunál Pálinkaházat építettek, ahol a térség eredetvédett gyümölcspárlatai kaptak helyet.

Megújították a sóstógyógyfürdői központi parkot, a két tó körüli sétányrendszert, amelyhez új szakasz is épült, közvilágítással együtt, valamint bővítették az ottani futópályát és új gépkocsiparkolók is épültek.

A Sóstói-szigetet ugyancsak rendbe tették, felújították a sétányait, s új utcai bútorokkal, kandeláberekkel látták el, illetve térburkolatot kapott a külső sétányköre. A szigetre vezető híd elemeit szintén kicserélték.

Az egyik tó melletti csónakház rekonstrukciós munkálatait is elvégezték, a kapcsolódó épületek és műtárgyak felújításával együtt. Beszereztek továbbá öt elektromos csónakot, illetve azok szállításához járművet.

Játszóparkot alakítottak még ki, multifunkcionális és lengőtekepályával, asztalitenisz-játszóhelyekkel, játszóvárral, napozóágyakkal, kültéri társasjátékokkal, valamint piknikasztalokkal és tűzrakóhelyekkel.

Podlovics Roland hozzátette: Sóstógyógyfürdőn - amelynek termálvize reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati orvosi kezelések hatékonyságát javítja - az üdülőhely fejlesztése 2011-ben kezdődött, akkor 1,2 milliárd forintot költöttek a parkfürdő korszerűsítésére és bővítésére, majd 300 millió forintból az élményfürdőt, az ipari műemlék víztornyot és a fürdőházat tették rendbe. Az utóbbihoz 46 ágyas, háromcsillagos hotel is tartozik.

A gyógyhely park- és élményfürdőjét, tavi szabadtéri strandját, valamint fürdőházát az idén november végéig csaknem félmillió vendég kereste fel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában