Helyi közélet

2015.12.05. 13:59

Ezt írta a Kelet 50, 40 és 30 éve! – December 5.

<p style="text-align: left;">Előkaptuk az 1965-ös, 1975-ös és 1985-ös december 5-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Harminc évre a nyíregyháziak egy kis időre Hollywoodban érezhették magukat, legalábbis ha ellátogattak az amerikai film világa kiállításra.

Előkaptuk az 1965-ös, 1975-ös és 1985-ös december 5-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Harminc évre a nyíregyháziak egy kis időre Hollywoodban érezhették magukat, legalábbis ha ellátogattak az amerikai film világa kiállításra.

Ötven éve írtuk

Írók a tanyán

December 4-én író-olvasó találkozóra került sor Tiszalök–Kisfástanyán. Először rendeztek ilyen találkozót, s a tanya lakossága nagy érdeklődéssel fogadta Darvas József Kossuth-díjas írót, Fábián Zoltán József Attila-díjas írót és Bihari Sándor költőt.

Negyven éve írtuk

Hagyományápolók

Megkezdték a dió pucolását Milota, Uszka, Magosliget és Tiszabecs vidékén, megyénk nagy diótermelő területein. Míg más tájakon a tél ideje alatt fonókba, morzsolóba jártak az emberek, addig Milota környékén diópucolással töltötték ilyentájt az időt. Évszázados hagyomány továbbélése ez. A régi hagyomány főleg az idősebb emberek körében él ma is tovább.

Harminc éve írtuk

Hollywood Nyíregyházán

December 4-én délután nyitották meg az amerikai film világa című kiállítást, amely az amerikai filmművészetet mutatja be. A 7500 négyzetméteren berendezett rendkívül gazdag anyag az aranykortól napjainkig, különféle film- és videorészletekkel, fotókkal, multimédiás diabemutatóval vonultatta fel az álomgyár múltját, s a sztárok eredeti kosztümjeivel tárta a nézők elé az amerikai film százéves történetét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában