Helyi közélet

2015.12.24. 09:33

Négy napra „megáll” az életünk

Nyíregyháza - A megszokottól eltérően tartanak nyitva az üzletek és működnek a szolgáltatók.

Nyíregyháza - A megszokottól eltérően tartanak nyitva az üzletek és működnek a szolgáltatók.

Mától három „és fél” munkaszüneti nap következik, amikor a kereskedelemben zárt ajtókkal találkozhatunk, baj esetén pedig az egészségügyi és más szolgáltatók ügyeleteitől kérhetünk segítséget.

Az új nyitvatartási szabályok szerint december 24-én legkésőbb 12 órakor kötelesek bezárni a boltok, majd többségük csak 28-án, hétfőn nyit ki újra. Ez vonatkozik az élelmiszerüzletekre, nagyobb áruházakra is, kivételt a benzinkutak, pályaudvarok üzletei, családi kisboltok jelentenek, a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek.

A tömegközlekedésben módosulnak a menetrendek, ezekről érdemes tájékozódni, és ha lehet, előre jegyet váltani! A vonatok december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A távolsági autóbuszoknál ma a szabadnapra, karácsonykor a munkaszüneti napra vonatkozó menetrend érvényes. Nyíregyházán az autóbuszok ma 18 óráig a szabadnapra érvényes menetrend szerint járnak, ezután csak az 5-ös, a 8A-s, a 12-es, a 17-es busz közlekedik óránként, péntektől vasárnapig a munkaszüneti napokon megszokott indulási időket kell figyelembe venni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában