Helyi közélet

2015.12.31. 10:16

Visszatekintő - Jonatán: siker a világkupán

Nyíregyháza, Tuzsér - Almaáttörés pálinka­fronton: újabb rangos elismerést zsebelhetett be a tuzséri manufaktúra.

Nyíregyháza, Tuzsér - Almaáttörés pálinka­fronton: újabb rangos elismerést zsebelhetett be a tuzséri manufaktúra.

Komoly megyei siker: a tuzséri pálinkamanufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese. A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták – írtuk meg lapunk április 20-ai számában.

Titkos ászok

Megismételve a három évvel ezelőtti hasonló sikert – amikor a manufaktúra vilmoskörte-pálinkája hódította el a címet –, másodszor nyerte el a Magyarország legjobb pálinkája oklevelet a Tuzséri Pálinka Manufaktúra. A főzdét üzemeltető Gyümölcspárlat Bt. tulajdonosa, Komáromi János Gyulán – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lovagtársaival is osztozva az örömben – vette át az elismerést.

– Egy ideje már nagyon sok almafajtával próbálkozunk, s végre, most először nekünk sikerült ilyen komoly eredményt elérni pálinkafronton ezzel a gyümölccsel. Volt egy másik titkos ászunk is: szerintem a Revena almafajtából készült párlatunk is olyan különleges, hogy akár az is elérhette volna a „testvére” sikerét.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában