Helyi közélet

2015.12.29. 15:51

Visszatekintő - Új vezető a temető élén

Nyíregyháza - Róka Zsolt személyében új igazgatója van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnak.

Nyíregyháza - Róka Zsolt személyében új igazgatója van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnak.

A nyugdíjba vonult Szekrényes András utódja Róka Zsolt lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnál. A multiközeg után egy merőben más környezetbe került, ahol egyelőre ismerkedik, figyel és tanul – írtuk meg a február 4-ei számunkban.

Többlépcsős meghallgatás

– Hét és fél éven át csodálatos időszakot töltöttem el a nyírbátori Coloplastnál, ahol minőségirányítási senior vezető voltam. Szeptemberben jöttem el a cégtől, októberben pedig családi indíttatásra jelentkeztem a pályázati felhívásra. Három hónapon át, többlépcsős meghallgatáson vettem részt, míg végül határozatlan időre kineveztek. A lehetőséggel rátaláltunk egymásra – ismertette az előzményeket Róka Zsolt.

Bár Fehérgyarmaton született, Gávavencsellőn nőtt fel, a nyíregyházi Zrínyiben járt gimnáziumba, onnan vezetett az útja a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemre, ahol biológusként diplomázott, majd a Műszaki Egyetemen minőségirányítási szakmérnökként másoddiplomázott.

Versenyhelyzet a szférában

– A Coloplastnál a kollégák mentora voltam, itt pedig közvetlenül 99, a kirendeltségi dolgozókkal együtt 150 fő vezetője lettem. Nagy a változás: a profitorientált termelési munkakörnyezetből egy jóval csendesebb közegbe érkeztem, amely helyi, lokális érdekeket szolgál.

– Az első részcélom az, hogy gyökeret eresszek a szervezetben, és rövid távon bebizonyítsam az alkalmasságomat, mindemellett az: az idei évre kitűzött üzleti terv úgy teljesüljön, hogy abban integráljam a saját elképzeléseimet.

– Ebben a szférában is versenyhelyzet van. Felveszem a kesztyűt, törvényes keretek között, modern piaci környezetben szolgálom a cég javát. A Szekrényes András által teremtett értékeket megőrizve, a vállalatban rejlő lehetőségeket kiaknázva, magas színvonalú tevékenységet szeretnék folytatni.

Búcsúzni és emlékezni

– Amikor nem voltam vezető, sétáltam a temetőben, és ­sorra vettem magamban, hogy hol, mit lehetne változtatni a lakosokért. Ide ugyanis az emberek búcsúzni és emlékezni jönnek. Olyan típusú technikai fejlesztésekben gondolkodom a temető területén, melyek energiahatékonyak, és a legmodernebb kritériumoknak is megfelelnek.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában