Helyi közélet

2016.01.31. 15:10

Extrém esküvői fotózás: „Trash the dress”

Nyíregyháza - Az esküvői fotózás „extrémebb” ága nálunk még gyerekcipőben jár, de például Amerikában már 10 éve bevált szokás.

Nyíregyháza - Az esküvői fotózás „extrémebb” ága nálunk még gyerekcipőben jár, de például Amerikában már 10 éve bevált szokás.

Ennek a speciális fényképezésnek a lényege, hogy az esküvői ruhában olyan képek készülnek, melyek ellentétben állnak a hagyományos, beállított formákkal.

Azt nem tudni, hogy a mozgalmat innovatív fotósok fejlesztették, vagy a fotóalanyok találták ki, az viszont tény, hogy a klasszikus, műtermi felvételek esetleg már csak a nagymamák kedvéért készülnek.

Ezt az újfajta őrületet nagyon szeretik a bevállalósabb, kreatívabb arák, hiszen a fotózás alkalmával újra menyasszonyi ruhába bújhatnak. Ekkor azonban már nem kell arra figyelniük, hogy a ruha makulátlan maradjon, sőt azt tesznek vele, amit szeretnének. Ezzel a rituáléval végérvényesen férjes asszonnyá válnak, hiszen ez azt jelképezi, hogy megtalálták álmaik párját, már nem kívánnak férjhez menni, tehát a menyasszonyi ruhára többé nem is lesz szükségük. Vannak, akik egyfajta feszültségmentesítésként vállalják be, közvetlenül az esküvőjük után. Az izgalmak okozta stressz levezetésére nincs is jobb, mint egy felhőtlen, kötöttségektől mentes, laza fotózás.

Kreatív performansz Mivel sokan kölcsönzik a menyasszonyi ruhát, így érdemes erre az alkalomra egy másik, olcsó darabot beszerezni.

Az internet segítségével a különböző hirdetési felületeken számos használt, eladó ruha közül lehet válogatni, amikhez jó áron hozzá lehet jutni. Ilyenkor nem számít az sem, ha foltos, koszosabb, esetleg pár helyen már szakadt, mert a végső cél a „megsemmisítés”. Amennyiben mégis jobb minőségre vágynak és nem sáros, vizes képeket szeretnének, úgy érdemes esküvői ruhaszalonokat körbetelefonálgatni, mert elfekvő készletből is lehet kedvezményesen áron beszerezni. Sőt, egyes szalonokban már kifejezetten a trash the dress fotózáshoz is tartanak rucit.

Különleges helyszínek Érdemes felvenni az esküvői palettára ezt a műfajt, mert különleges, művészi alkotások készülhetnek, amit az esküvői albumba téve büszkén mutogathatnak a menyasszonyok. Belevihetik a saját életük mindennapjait, a hobbijukat, a foglalkozásukat, bármit, ami hozzájuk kapcsolható, vagy teljesen ellentétes. A rejtegetett vágyaikat itt nyugodtan napvilágra lehet hozni. A műfajnak így külön kategóriái is kialakultak. A természeti képek víz mellett, esetleg benne, tóban, sárban, búzatáblában, erdőben készülhetnek. A foglalkozáshoz köthetőek a pár szakmájára épülhetnek, például egyenruha, egy jármű (tűzoltóautó, traktor, busz), egy gyár is megjelenhet mint helyszín, de egy munkaeszköz is felbukkanhat. A morbid vagy bolondozós fotókon akár ejtőernyős ugrás, víz alatti úszás közben, festékpatronos, gépolajos ruhában is megörökíthető az ifjú pár. A koszolós a legkedveltebb stílus, hiszen bármit szabad, nem kell vigyázni semmire. A döntés a miénk, nincs stílushoz kötve, bármit kitalálhatunk. Az önkifejezésnek az egyik legjobb

formája lehet.

- Lengyel Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában