Helyi közélet

2016.02.11. 15:48

Lehet, hogy 5290 ft értékben lopott a nyírbátori hajléktalan, de betört hozzá egy 250 ezres kirakatot

Nyírbátor - Így nem bánnak vele kesztyűs kézzel. Mi több, korábban egy étteremből főtt ételt és párnákat is vitt el.

Nyírbátor - Így nem bánnak vele kesztyűs kézzel. Mi több, korábban egy étteremből főtt ételt és párnákat is vitt el.

Szerdán állította bíróság elé a Nyírbátori Járási Ügyészség azt a többszörösen büntetett előéletű hajléktalan férfit, aki a kirakatot betörve szerzett meg két ezüst karkötőt az egyik helyi ékszerüzletben. A vádirat szerint a férfi február 7-én éjjel Nyírbátor főterén egy kővel betörte egy ékszerbolt biztonsági üvegből készült kirakatát, majd a nyíláson benyúlva magához vett két ezüst karkötőt, melyek értéke 5290 forint. Egy járókelő értesítette a rendőrséget, így a férfit nagyon rövid idő alatt sikerült elfogni. Bár az ellopott, viszonylag kisebb értékű karkötőket a sértettnek visszaadták, azonban a kirakatüvegben 250 ezer forint kár keletkezett, ami nem térült meg. Az ügyész nem csak ezzel a lopással, hanem a bűncselekményt megelőző napon, a vádlott által Nyírbátor egyik éttermében elkövetett lopással is vádolja a férfit. Ebből az étteremből ugyanis előbb 3 ezer forint értékben főtt ételt, majd több párnát is eltulajdonított. Az őrizetben lévő vádlottat a Nyírbátori Járásbíróság 1 év és 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

- Dr. Szilágyi László sajtószóvivő -


Nyírbátor - A Nyírbátori Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sz. Attila 43 éves helyi lakos ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában