Helyi közélet

2016.02.09. 16:40

Magfalváról jöttem…

Nyíregyháza - Várhatóan Székelyföld önállóvá válásának a lehetőségeiről is szó esik majd az est folyamán.

Nyíregyháza - Várhatóan Székelyföld önállóvá válásának a lehetőségeiről is szó esik majd az est folyamán.

Géczy Gábor, Magfalva megalapítója, a MAG-csoport vezetője Nyíregyházán tart előadást február 12-én 16 órától a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Önállóvá és szabaddá válni

Az intézmény kamaratermébe hirdetett előadás sokatmondó címe „Önellátás–függetlenség”, amelyből részben már sejteni is lehet, hogy a közismert kutató és népi gyógyász ezúttal is olyan témához nyúl, ami évtizedek óta visszatérő vesszőparipája. Vagyis szó lesz az önmegvalósítás kezdő lépéseiről a totális önállóság megteremtéséig, amibe természetesen a tömegtermékeket ránk erőltető multiktól való függés felszámolása is beletartozik.

Kovács Zoltán szervezőtől megtudtuk, hogy Géczy Gábort bokros teendői miatt nem volt könnyű elcsábítani Nyíregyházára, bár a népszerű, csengeri születésű néplélektan-kutató nem először jár városunkban. S mivel nemrég tért haza Indiából, ahová minden bizonnyal tapasztalatot ment gyűjteni, valószínűleg sok újat is hallhatunk majd tőle.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában