Helyi közélet

2016.03.04. 16:28

Balatoni nyaralás a fődíj - elrajtolt a második forduló

Nyíregyháza - A vetélkedő célja, hogy minél több fiatal ismerje meg a város történetét.

Nyíregyháza - A vetélkedő célja, hogy minél több fiatal ismerje meg a város történetét.

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület az idén is meghirdette a Kis Városvédők vetélkedőt. A játékban általános iskolások vehetnek részt ötfős csapatokkal, egy iskolából akár többel is. Lehetőség van arra, hogy olyanok fogjanak össze, akik nem egy suliba járnak ugyan, de barátok, és szívesen vennének részt a megmérettetésen.

A második fordulóban egyetlen feladatot kapnak a versenyzők: levelet kell írniuk. Képzeljék el, hogy 1753-ban járnak, Petrikovics János szarvasi csizmadiamester éppen hazafelé tart a Károlyi Ferenc gróftól kapott privilégiumlevéllel.

Petrovics János üzenete

Alig várja, hogy a jó hírt legelőször szomszédjával ossza meg, szeretné rábeszélni, hogy családjával együtt költözzön ő is Nyíregyházára. Ám a jó szomszédot nem ­találja otthon, ezért levelet ír neki.

Ez lesz a versenyzők feladata, részletezve, milyen előnyökkel kecsegtet a költözés, mit ígér Károlyi, miért jó ez a leendő betelepülőknek, miért lenne jó, ha a szomszéd is elköltözne Nyíregyházára. A maximum 2500 karakter terjedelmű leveleket legkésőbb március 30-áig kell elküldeni a [email protected] címre.

A felkészüléshez érdemes felkeresni a Nyíregyházi Városvédő Egyesület honlapját (www.nyirvave.hu), ahol pdf formátumban megtalálhatóak az egyesület kiadásában megjelent Mesélő Nyíregyháza című sorozat füzetei.

Akik esetleg csak most kaptak kedvet vagy figyeltek fel a játékra, még bekapcsolódhatnak, ha az első forduló feladatainak megfejtését is elküldik.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 4-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában