Helyi közélet

2016.03.23. 16:58

Ízlett a milánói workshop - Nyíregyházi delegáció járt az észak-olaszországi "Prémium Napon"

Milánó - „Prémium Napot” szervezett a Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete és az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság Milánóban.

Milánó - „Prémium Napot” szervezett a Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete és az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság Milánóban.

Nyíregyháza is képviseltette magát a szakmai workshopon, melynek célja az észak-alföldi régió, mint új, könnyen elérhető, különleges desztináció megismertetése az olasz turisztikai szakmával a Debrecen-Milánó járatnyitás apropóján. A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága októberben indította új útvonalát Debrecenből Milánó-Bergamóba heti két járattal.

A rendezvényen több mint 60 utazási iroda és tour operátor vett részt, akiket Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntött. A szakemberek részéről élénk érdeklődést mutatkozott a nyíregyházi turisztikai ajánlatok iránt, elsősorban a gyógyvíz- és gyógyászati kezelések, valamint a kerékpározási lehetőségek álltak a tárgyalások fókuszában.

A részt vevők között kisorsolták a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. hosszú hétvégére szóló felajánlását.

A látogatás során dr. Kovács Ferenc egyeztetett dr. Hagymási Tündével, a magyar nagykövetség külgazdasági szakdiplomatájával a gazdasági és befektetési akciókról és a további olaszországi együttműködési lehetőségekről.

– A debreceni repülőtér növekvő utasforgalmát és a két város közelségét kihasználva a későbbiekben célzott marketingkampányokkal kívánjuk a repülőtérre érkező utasok figyelmét felkelteni Nyíregyháza turisztikai attrakciói iránt – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Milánó Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye. Lakossága több mint 1,353 millió fő. Milánót Olaszország gazdasági fővárosának tartják, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Világhírét manapság divatházainak, operaházának köszönheti, régebben pedig gótikus, csupa kőcsipke dómjának illetve a Santa Maria delle Grazie-templomnak, amely otthont ad Leonardo da Vinci híres festményének Az utolsó vacsorának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában