Helyi közélet

2016.03.14. 10:38

Nyelvtudás nélkül nehéz

Mátészalka, Nyírbátor - Az Unilever Kft. környezetmérnökök felvételét mindenképpen tervezi.

Mátészalka, Nyírbátor - Az Unilever Kft. környezetmérnökök felvételét mindenképpen tervezi.

Lapunk két tucat fiatal útitársául szegődött: az egyik csapatot az Unilever háztartás-vegyi­pari gyárába kísértük el, míg a másik társasággal a Diehl Aircabin Kft. repülőgép-alkatrészgyártással foglalkozó üzemét látogattuk meg.

Az angol mindent visz

Az Unilever gyárigazgatója, Buss Viktor szerint a magyar mérnökképzés briliáns, viszont a nyelvi oktatás színvonala, illetve a fiatalok ez irányú fogékonysága komoly kívánnivalót hagy maga után, ezért útravalóul azzal engedte el a hallgatókat: „mindenképpen beszélni kell egy idegen nyelven, célszerű az angolt választani, mert még a német cégeknél is ez az üzleti nyelv.

– 2020-ra szeretnénk megduplázni a termelésünket, ehhez mérnökökre lesz szükségünk. A fejlesztéssel párhuzamosan a környezeti lábnyomunkat felére mérsékelnénk, éppen ezért környezetmérnökök felvételét is tervezzük – mondta lapunknak Buss Viktor gyárigazgató, aki a fiataloknak beszélt a Mérnökök Ligája elnevezésű kezdeményezésükről is: ennek során a hallgatók kapnak egy megoldandó feladatot, amire meg kell találniuk a megoldást, majd prezentálni a vezetés felé.

A Diehl Aircabin Hungary Kft. az Airbus típusú repülőgépekhez gyárt oldalfalat, klímacsövet és ajtót, illetve ajtókeretet. A régió mérnökhallgatóit Farkas Tamás termelésvezető vezette végig a cég két gyártócsarnokában, ahol a fiatal hallgatók megismerkedhettek az alkatrészgyártás precíz folyamataival. – Az anyacégünk komoly elvárást fogalmaz meg felénk, az a minimum, hogy időben teljesítjük a megrendeléseket. A precíz és pontos gyártáshoz komoly szaktudással rendelkező mérnökökre van szükségünk, az ehhez elengedhetetlen speciális képzést pedig Németországban szerezhetik meg a vállalat alkalmazottjai – csigázta fel a hallgatók érdeklődését Farkas Tamás, a Diehl Aircabin Hungary Kft. termelésvezetője.


Nyíregyháza, Nyírbátor – A Szabolcsi Karrier Generátor szervezésében közel száz, zömében diploma előtt álló mérnökhallgató, illetve gazdálkodás-menedzsment szakon tanuló fiatal előtt tárta ki kapuját hat megyei multinacionális vállalat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában