Helyi közélet

2016.04.21. 14:56

Falfestményekkel tennék barátságosabbá a nyíregyházi vasúti aluljárót

Nyíregyháza - Kreatív, festeni szerető középiskolások és tanáraik színezhetik ki, tehetik szebbé és barátságosabbá a nyíregyházi vasútállomás aluljáróját.

Nyíregyháza - Kreatív, festeni szerető középiskolások és tanáraik színezhetik ki, tehetik szebbé és barátságosabbá a nyíregyházi vasútállomás aluljáróját. A grafikai tervek valós vagy kitalált eseményeket, élethelyzeteket is ábrázolhatnak, amennyiben kapcsolódnak a pályázat fő témáihoz. A térszínesítő falfestmények előzetes tervei tetszőleges technikával készülhetnek, például ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, zsírkrétával vagy ezek kombinációival. A több A3 vagy A4 méretű lap összeillesztésével – a pályázati feltételek között feltüntetett ábrák szerint – megalkotott pályaműveket is elfogadják.

A pályaműveket és a jelentkezési lapot a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság címére (4024 Debrecen, Piac utca 18.) kell postázni vagy személyesen eljuttatni. A beérkezési határidő május 9. 12 óra. A bírálóbizottság döntése alapján legjobbnak ítélt rajzokat a nyertes diákok saját maguk festhetik az aluljáró falára akár már a nyári szünet első napjától, azaz június 16-ától. A nyíregyházi vasútállomás vágányai alatt átvezető peronaluljáró oldalfalán egy 4 négyzetméteres, négy mintegy 12 négyzetméteres és két 31 négyzetméteres felület áll a győztes pályázók rendelkezésére. A térszínesítő falfestmények elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és eszközöket a MÁV biztosítja a diákoknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában