Helyi közélet

2016.04.27. 10:03

Fennakadtak a zsaruk hálóján az orvhalászok - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 26-án történt rendőrségi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 26-án történt rendőrségi eseményeiből.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrsének munkatársai 2016. április 26-án Gávavencsellőn ellenőrizni akartak egy személygépkocsival közlekedő férfit. A sofőr a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd behajtott egy lakóház udvarára, ahol az egyenruhások intézkedés alá vonták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 30 éves gávavencsellői lakost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. A férfit a rendőrőrsre előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság lopás vétség és orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. Róbert 28 éves és K. Tamás 31 éves tunyogmatolcsi lakosok ellen. A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Holt- Szamos Tunyogmatolcs és Szamoskér közötti szakaszán az általuk korábban kihelyezett halászhálókkal 2016. április 26-án 2 óra 30 perc körüli időben több kiló halat kifogtak és eltulajdonítottak. A rendőrök a két férfit rövid időn belül elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A jogosulatlanul halászhálóval kifogott halakat a rendőrség lefoglalta és átadta a halőrnek. A megalapozott gyanú szerint K. Tamás 2016. április 19-én is megkísérelte az általa kihelyezett halászhálót felhúzni és az abban lévő halakat eltulajdonítani, de egy közelben tartózkodó horgász megzavarta, ezért a halakat hátrahagyta és távozott a helyszínről.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2016. április 26-án Nyírparasznya és Vaja települések között igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a 27 éves vajai sofőrt a Nyíregyházi Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. A körzeti megbízottak a vezetőt előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában