Helyi közélet

2016.04.05. 11:31

Jobbik-sajtótájékoztató: A Klik nem működik, mégsem vész el, csak átalakul

Nyíregyháza - A Klik megszüntetése üres kommunikációs trükk – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján ifj. Földi István, a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselője, mintegy megerősítve pártja álláspontját, miszerint az Orbán-kormány oktatáspolitikájának csődje vitathatatlan, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „levizsgázott”.

Nyíregyháza - A Klik megszüntetése üres kommunikációs trükk – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján ifj. Földi István, a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselője, mintegy megerősítve pártja álláspontját, miszerint az Orbán-kormány oktatáspolitikájának csődje vitathatatlan, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „levizsgázott”. – A kormány szeretné meghagyni a központosított rendszer csápjait, nem akar lehetőséget adni az önkormányzatoknak, hogy iskolafenntartói szerepkört vállalhassanak. A Fidesz nem a problémák enyhítésére, megoldására törekszik, látszatintézkedésekkel szeretné „lenyugtatni” az okkal háborgó pedagógus társadalmat. A Jobbik támogatja a tiltakozó tanárok követeléseit, ugyanakkor a vita szakmai mederben történő folytatását szorgalmazza, és minden szereplőtől felelős magatartást vár el. Mindenkit bátor és őszinte kiállásra kiállásra buzdítunk megyénkben is, de tudjuk, ez nem könnyű akkor, ha az igazság hangoztatása, képviselete a megfélemlített dolgozók állásába, egzisztenciájába kerülhet – mondta ifj. Földi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában