Helyi közélet

2016.04.17. 17:24

Több szabadtéri tűzhöz is riasztották a tűzoltókat - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Húsz hektáron égett a nádas vasárnap délelőtt Levelek külterületén, a víztározónál. A baktalórántházi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángokat. Vágástéri hulladék égetés közben terjedtek tovább a lángok a szomszédos erdő aljnövényzetére vasárnap délután a 49-es számú főút mellett, a 9-es kilométernél, Jármi külterületén. A mátészalkai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Két helyen is veszélyeztette a közlekedést a sűrű füst a délutáni órákban, miután a 4-es számú főút mellet, a 319-es kilométernél, Kisvárda külterületén két hektár területen kapott lángra a száraz aljnövényzet, míg a 4-es számú főút mellett, a 263-as kilométernél három hektáron gyulladt meg a nádas és fatuskók is égtek. A kisvárdai, a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy idős házaspár szenvedett enyhe szén-monoxid-mérgezést vasárnap délután Nyíregyházán, az Iskola utca egyik társasházi lakásában. A fürdőszobában lévő átfolyós, gázüzemű vízmelegítő közelében mértek magas gázkoncentrációt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, akik átszellőztették a lakást és értesítették a gázszolgáltatót. A házaspárra a szomszédok találtak rá, akik nem sérültek meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában