Helyi közélet

2016.05.26. 18:24

Híd ível át az Igrice patak felett

Nyíregyháza - Egy mentőautó is biztonságosan áthaladhat a város új, adományokból elkészült átjáróján.

Nyíregyháza - Egy mentőautó is biztonságosan áthaladhat a város új, adományokból elkészült átjáróján.

Sóstó szeretete, a fejlesztési tervek hívták életre 2012-ben a Sóstógyógyfürdőkért Alapítványt, s a civil szervezet nem tétlenkedett, az Igrice patak fölött átívelő hídról szőtt álom valóra vált, a szerdai hídavató ünnepségen a söröshordót is átgurították rajta.

– Támogatásokból 2013-ban megkaptuk a híd engedélyes tervdokumentációját, egy évvel később pedig rendelkezésünkre állt a jogerős építési engedély – tekintett a múltba dr. Podlovics Roland, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Ezt követően elkezdődött az adománygyűjtés, hogy a négytonnás acélszerkezetre épített híd, a több mint 3 méteres térkőjárda elkészülhessen. A teret kandeláberek, a hidat pedig díszkivilágítás teszi majd még hangulatosabbá.

– A mintegy 16 millió forintos beruházás nem jöhetett volna létre, ha 8–10 vállalkozás építőanyagokkal, munkaerővel, s mintegy 30 magánszemély anyagilag és a város önkormányzata nem támogatja a terveket – mondta Podlovics Roland, és bízik benne, a városlakók, a turisták óvják és védik majd a patakon átívelő építményt.

– A lokálpatriotizmus és az összefogás példamutató és nagyszerű bizonyítéka az elkészült beruházás – fogalmazott az ünnepségen dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta: a megépült híd és sétány nemcsak értéket teremtett Sóstón, de összhangban van a város fejlesztési terveivel is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában