Helyi közélet

2016.05.06. 15:10

MSZP-sajtótájékoztató: Aki vasárnap dolgozik, arra a napra dupla bért kapjon!

Nyíregyháza – Sikerült elérnünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank ne titkolhassa el, mire költi a közpénzt és felháborító, hogy milliárdok kerülhettek a Fidesz holdudvarába tartozó cégekhez, magánszemélyekhez – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.

Nyíregyháza – Sikerült elérnünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank ne titkolhassa el, mire költi a közpénzt és felháborító, hogy milliárdok kerülhettek a Fidesz holdudvarába tartozó cégekhez, magánszemélyekhez – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke. – Felszólítjuk a jegybankot: azonnal szüntesse meg az osztogatást és a pénzt a magyar emberek problémáinak megoldására fordítsa – tette hozzá. Lukács Zoltán, a párt alelnöke arról a törvényjavaslatról beszélt, amit hamarosan benyújtanak, és ami a vasárnapi munkavégzést szabályozná. – A kormány, amikor kimenekült a vasárnapi zárva tartás alól, bosszúból elvette a pótlékot a munkavállalóktól, de mi szeretnénk visszaadni. Az indítványunkban az szerepel, hogy mindenki, aki vasárnap dolgozik, arra a napra dupla bért kapjon, és azt is kezdeményezzük, hogy egy hónapban csak két vasárnapon lehessen a dolgozókat munkára kötelezni. A javaslattal a Fideszen és a gyáriparosokon kívül mindenki egyetért, így a kormánynak döntenie kell, ki mellé áll – mondta Lukács Zoltán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában