Helyi közélet

2016.06.16. 16:36

A biztos megélhetés reményében jelentek meg a nyíregyházi állásbörzén

Nyíregyháza - Népszerű az állásbörze a leendő fuvarozó alkalmazottak körében.

Nyíregyháza - Népszerű az állásbörze a leendő fuvarozó alkalmazottak körében.

Azt a kétszázát! – csattanhattak fel a szervezők a kétszáz fős tömeg láttán. Ugyanis ennyien regisztráltak, jelentek meg a „Ragadd meg a kulcsot!” elnevezésű, állásbörzével egybekötött szakmai napon, melyet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) bonyolított le.

A biztos megélhetés reménye

Szerdán a nyíregyházi Kótaji úti kormányhivatali épületben egymásnak adták a kilincset a szerencsét próbálók. Mindannyiójuknak közös a céljuk: hivatásos jogosítvánnyal biztos megélhetéshez jussanak gépkocsivezetőként. A kormány támogatásával foghatják a kormányt.

– Az interneten bukkantam rá a felhívásra. „Akasztott emberen” kívül voltam én már minden, és mivel szeretem az új kihívásokat, kaptam az alkalmon – említette Kardos János, aki Hajdúdorogról érkezett a roadshow nyíregyházi állomására. – Normális fizetést szeretnék, amiből meg lehet élni. A keleti régió érezhetően elmaradott, ezért is jó dolog, hogy meghirdették ezt. Most már csak rajtam múlik, hogy mit érek el.

A szorgalmatosi Lerton Trans Kft. ügyvezetője szívélyesen igazította útba az érdeklődőket.

– Bár nincs „álló” kocsink, a fluktuáció miatt van létjogosultsága a jelenlétünknek – jegyezte meg Sipos Zoltán. – A budapesti nyitórendezvényen is ott voltunk, ahol nyomatékosították: egy foglalkozásról sem hiányozhatnak a résztvevők. A képzési idő körülbelül négy–hat hónap. Sokan dolgoznak külföldön ebben a szakmában, az a törekvés, hogy a hazai fizetések versenyképesek legyenek a nyugat-európai fuvarozókéval.

– Amióta tavaly elindult a képzés, mintegy hatezer fős létszámhiányt regisztráltunk – állította Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója. – Eddig harminckétezren jelentkeztek, ezerháromszázan már a kurzus résztvevői, háromszázan pedig sikeresen végeztek. Összesen kétszázharminc olyan céggel kötöttünk együttműködési megállapodást, amelyek munkalehetőséget biztosítanak. A képzésen részt vevők kezében van a kulcs – „pusztán csak” élniük kell vele!

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 16-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában