Helyi közélet

2016.06.15. 08:36

Lincselés Piricsén - Megtámadták a segítséget nyújtó autóst

Piricse - Két napon belül bíróság elé állította a Nyírbátori Járási Ügyészség azt a két piricsei férfit, akik a hozzátartozójuk elgázolása után a balesetet okozó gépkocsi vezetőjére, illetve annak utasaira támadtak.

Piricse - Két napon belül bíróság elé állította a Nyírbátori Járási Ügyészség azt a két piricsei férfit, akik a hozzátartozójuk elgázolása után a balesetet okozó gépkocsi vezetőjére, illetve annak utasaira támadtak.

A vádirat lényege szerint a sértett gépkocsijával 2016. június 12-én a kora esti órákban Piricse község egyik utcáján szabályosan közlekedett, vele utazott a felesége és a 9 éves kisfia is. A menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban egy 4-5 főből álló gyalogos csoport haladt, akik közül egy ittas nő hirtelen a személygépkocsi elé lépett, azonban a sértett fékezés ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, így a nőt elütötte, aki ettől a földre esett.

A gépkocsi vezetője azonnal kiszállt és segítséget akart nyújtani, azonban a szintén ittas állapotban lévő vádlottak – egyikük az elgázolt nő férje, másikuk pedig a testvére – a gépkocsihoz mentek, majd annak szélvédőjét egy kővel betörték. Ezt követően a sértettet megpróbálták kirángatni az autóból, illetve ugyanígy jártak el a feleségével is.

Az eseményeknek egy járókelő vetett véget, aki az egyik vádlottat elhúzta a gépkocsitól, miközben a sértett tolatni kezdett a járművel, melynek során nem észlelte, hogy a gépkocsit rugdosó másik vádlott lába beakadt a betört szélvédőbe, amitől a vádlott a földre került. A sértett áthajtott a földön fekvő vádlott lábán. Ekkor már 10-15 fős csoport vette körül a gépkocsit, akik szintén hangoskodtak és támadóan léptek fel a járműben tartózkodókkal szemben.

A gépkocsi vezetőjének házastársa 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, a járműben pedig 180.000,- forint kár keletkezett.

A rendőrség másnap őrizetbe vette a két vádlottat, akiket a Nyírbátori Járási Ügyészség gyorsított eljárásban 2016. június 14-én a Nyírbátori Járásbíróság elé állított. Az ügyész csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta a két férfit, akiket a bíróság két év tíz hónap, illetve három év börtönbüntetésre ítélt, egyidejűleg az előzetes letartóztatásukat is elrendelte.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában