Helyi közélet

2016.06.29. 18:51

Rövidebb betegutak a kórházi ellátásban Kisvárdán

Kisvárda - Az elmúlt évben mintegy 5,6 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a Felső–Szabolcsi Kórházban. Központi Technológiai Tömböt alakítottak ki, ahol műtő, sterilizáló és intenzív osztály is működik.

Kisvárda - Az elmúlt évben mintegy 5,6 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a Felső–Szabolcsi Kórházban. Központi Technológiai Tömböt alakítottak ki, ahol műtő, sterilizáló és intenzív osztály is működik.

A kórház szakmai munkáját átszervezésekkel, osztályok működésének ésszerűsítésével, rövidebb beteg utakkal teszik még eredményesebbé. Az osztályok és a szakrendelők új helyeiről pedig irányító táblákkal tájékoztatják az ide érkezőket.

A korszerű diagnosztika szomszédságában

A traumatológiai osztály maradt a régi helyén a főépület negyedik emeletén, mely most az új emeleti számozás szerint az ötödik emelet lett, a szakrendelés pedig a sürgősségi osztály szomszédságában kapott új rendelőt.

–A szakrendelőinket valamint a betegek várakozási helyeit felújították –kezdte tájékoztatóját Dr. Kósa Jenő a traumatológiai osztályvezető főorvosa– így most már komfortosabb és kényelmesebb körülmények alakultak ki. A szakrendelő mellett kialakítást nyert egy ambuláns műtő, ahol a test felületén lévő felszíni elváltozásokat, mint a pl. az egyszerűbb bőrelváltozásokat meg tudjuk operálni. Ami még nagy előnyt jelent, hogy ugyanazon a szinten van az általános röntgen és ultrahang diagnosztika, ahol korszerű röntgenberendezések állnak rendelkezésünkre. Rendelőnktől pár méterre van az új 128 szeletes CT. szakrendelőnkkel egy szinten van a sürgősségi osztály is, mely traumatológiai ellátás szempontjából nagyon fontos, hogy a súlyosabb sérülteket ugyanazon a szinten tudjuk ellátni egymás közelében, szomszédságában. Ezáltal sokkal gyorsabbá és rugalmasabbá s kényelmesebbé válik munkánk, mivel a diagnosztika közelsége a betegellátás szempontjából is nagyon fontos.

Non–stop traumatológiai szakrendelést végeznek a kórházban, hiszen reggel 7.30–tól délután fél négyig, a járó beteg szakrendelésen, az ügyeleti időszakban pedig a sürgősségi osztály traumatológiai részlegén végzik a betegek ellátását.

Általános mozgásszervi ellátás

–Az úgynevezett egységes mozgásszervi ellátás keretében ortopédiai szakrendelésünk is van, kedd és szerdai napokon, valamint szerdán kézsebészeti szakrendelést is végzünk. Mindezek mellett nagyon sok sportsérülést szenvedett betegünk van. Mi látjuk el a kisvárdai sportegyesületek, a labdarúgás, kézilabda sportolóinak a sportorvosi ellátását s ugyanakkor biztosítjuk a szükséges szakorvosi hátteret. A munkánkhoz szükséges ápolói létszám biztosított. – mondta befejezésként Dr. Kósa Jenő osztályvezető főorvos.

Névjegy: Dr. Kósa Jenő osztályvezető főorvos

Az egyetem utáni évtizedeket követően dolgozott Sopronban, Debrecenben, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton s közben, munkája mellett hét szakvizsgát tett. Így vált sebésszé, traumatológussá, kézsebésszé, sportorvossá, orvos–közgazdásszá, egészségügyi menedzserré és ortopéd szakorvossá egy személyben.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában