Helyi közélet

2016.07.13. 17:37

Siker a roujani templomban

Nyíregyháza, Roujan - A hálás közönség a koncert végén felállva tapsolta meg a Cantemus Vegyes Kart.

Nyíregyháza, Roujan - A hálás közönség a koncert végén felállva tapsolta meg a Cantemus Vegyes Kart.

Mint lapunkban beszámoltunk már róla, a Cantemus Vegyes Kar spanyolországi versenyre készül. A megmérettetés előtti napokat a franciaországi Roujanban töltik az énekesek, ott tart számukra „edzőtábort” karnagyuk, Szabó Soma. Magyar Péter kórustag a blogjában így írt a hétfői napról:

„Reggel kevésbé volt melegünk, tekintve, hogy viszonylag felhős napra ébredtünk. Olyannyira, hogy délelőtt még egy kis eső is esett. Voltak néhányan (köztük én), akik abban reménykedtek, hogy az előzőekhez képest ma esetleg hűvösebb napunk lesz, de reggeli után már láttuk, hogy valószínűleg tévedünk, ugyanis kisütött a nap. Ez azt eredményezte, hogy a levegő még párásabb volt, úgyhogy tudtuk, ma is izzadós napunk lesz.

Kilenctől ismét próbáltunk Somával, tovább gyakoroltuk azokat a részeket a ­repertoárban, amelyek még csiszolásra szorulnak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden zökkenőmentesen ment, no de épp azért szánjuk rá az időt a gyakorlásra, hogy még most derüljön ki minden olyan dolog, amin dolgozni kell, ne pedig a versenyen szembesüljünk azzal, hogy hiányosságaink maradtak.

Az ebéd és a vásárlás után visszatértünk a busszal Roujanba és délután négykor átmentünk a helyi templomba próbálni a mai koncertre. Szerencsénkre nem volt bent olyan meleg, mint tavaly. Bár épp felújítás zajlik a ­templomban, az akusztikára ez nem volt hatással. Továbbra is nagyon szépen szól, és a próba meglehetősen jól ment. Este a templom teljesen ­megtelt. A koncertműsor tartalmazott vegyes kari és női kari műveket, így a fiúk kicsit pihenhettek közben. Nagyon hálás közönségünk volt, hiszen a koncert végén felállva tapsoltak meg minket.”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában