Helyi közélet

2016.08.08. 16:48

MSZP-sajtótájékoztató: Az MSZP-nek a „változást akarók" pártjává kell válnia

Nyíregyháza – Nem használjuk a bojkott szót az október 2-ai népszavazással kapcsolatban, de arra buzdítjuk szimpatizánsaikat, hogy ne vegyenek részt rajta. A szavazatszámláló bizottságokban ott leszünk, és szeptembertől kampányolni is fogunk – mondta hétfői, nyíregyházi sajtótájékoztatóján Molnár Gyula.

Nyíregyháza – Nem használjuk a bojkott szót az október 2-ai népszavazással kapcsolatban, de arra buzdítjuk szimpatizánsaikat, hogy ne vegyenek részt rajta. A szavazatszámláló bizottságokban ott leszünk, és szeptembertől kampányolni is fogunk – mondta hétfői, nyíregyházi sajtótájékoztatóján Molnár Gyula. A párt elnöke megyejárásának szabolcsi állomásán hozzátette: mivel a népszavazásnak jogi következménye nincs, ezért az a háttérben valami másról szól, Magyarország esetleges EU-ból kilépésének előkészítéséről. – Az MSZP-nek a „változást akarók" pártjává kell válnia. ezért a megyejárás feladata, hogy meg tudjuk kezdeni a felkészülést a 2018-as választásra, amiben fontos, hogy a demokratikus ellenzék mind a 106 választókerületben csak egy jelöltet indítson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. Október végére, november elejére döntünk a saját jelöltjeinkről, és azt kérjük a baloldali ellenzéktől, hogy ugyanígy járjon el. Ahol több jelölt van, 2017 nyaráig egy előválasztáson dől el, ki vegye fel a versenyt a kormánypárti ellenféllel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában