Helyi közélet

2016.08.07. 14:12

Palya Bea koncert Panyolán

Panyola - Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában.

Panyola - Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában.

Panyolán azonban van valami más is. Panyolán ugyanis van idő, mindenre. Nem állt meg, csak sokkal barátságosabban folyik, ahogy a Szamos, amin átvisz a kézi hajtású komp. A másik oldal mintha egy másik világ lenne – szilvafákkal, nyugalommal, igazi vendégszeretettel, falusi békével, érintetlen tájakkal, és évente egyszer egy különleges fesztivállal.

A három napos 11. Panyolafeszt pénteki napján a Bárdos Lajos Általános Iskola néptánccsoportja, a Bodrog Néptáncegyüttes, a Zűrös Banda, valamint a Szatmár Kamara, végül a Besh O Drom lépett színpadra. A szombati napon a Kuckó Művésztanya fogadta az érdeklődőket, kihirdették a legjobb pálinkák készítőit, elismerést adtak a legtisztább porta gazdájának, és a legutóbbi fesztivál óta született kicsik kaptak egy emlékfát ajándékba. A nagyszínpadon Palya Bea koncertje aratott sikert, őt Péterfy Bori, valamint a Parno Graszt követte. Vasárnap a református templomban Istentisztelet után a Carmina Rescantia koncertje zárta a világzenei fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában