Helyi közélet

2016.08.04. 13:04

Videó: Jégkár - Már a fólia is megy tönkre, télre mehetnek a Művelődési Házba lakni a családok

Zajta, Rozsály, Nagyhódos - Több tucat család még mindig tető nélküli házban él a Szabolcs megyei Zajtán és környékén. Még júniusban zúdult jégeső a román határhoz közeli falvakra. Hatalmas pusztítást hagyott maga után. A kár meghaladta a 400 millió forintot. Sok családnak nincs biztosítása, ők most állami támogatásban reménykednek - derül ki az <a href="http://www.szon.hu/segitseget-varnak-a-jegkar-sujtotta-csaladok-belugyminiszterium-a-polgar-legyen-ongondoskodo/3132007" target="_blank">rtl.hu riportjából</a>.

Zajta, Rozsály, Nagyhódos - Több tucat család még mindig tető nélküli házban él a Szabolcs megyei Zajtán és környékén. Még júniusban zúdult jégeső a román határhoz közeli falvakra. Hatalmas pusztítást hagyott maga után. A kár meghaladta a 400 millió forintot. Sok családnak nincs biztosítása, ők most állami támogatásban reménykednek - derül ki az rtl.hu riportjából.

Forrás: rtl.hu


Zajta, Rozsály, Nagyhódos - A Jégkár: "Mindenki el van keseredve, tanácstalanok vagyunk mi, polgármesterek is" című írásunk július 27-én jelent meg, amelyben bemutattuk, hogy a június 21-ei jégkár után milyen a hangulat a térségben. A cikkünket több kérdéssel együtt elküldtük a Miniszterelnökséghez.

Zajta, Rozsály, Nagyhódos – Több mint egy hónap eltelt már a háztetőket és az ültetvényeket pusztító jégeső óta, azonban a Szatmárban, közelebbről az Erdőháton élő emberek kilátástalannak tartják jövőjüket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Viharfelhők keringenek fölöttünk, s keleten a jégkárosultak többsége még mindig csak vár a segítségre.

Rozsály – Bár a napok megállíthatatlanul peregnek, Rozsályban nehezebben telik az idő a múlt keddi hatalmas jégverés óta. Az utcákat járva mindenfelé lefóliázott tetőket és gondterhelt arcokat látni. A kár hatalmas, az emberek pedig egyre kevésbé bizakodnak, amin a hétfői égszakadás sem segített.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szörnyű károkat okozott a jégeső. A katasztrófavédelem légi fotói többet elmondanak minden szónál.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Golf és teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak az égből, ahogy az emberek mesélték, mintha öntötték volna a felhők közül. Iszonyatos pusztítást végzett, leverte a cserepeket a házakról és összetörte az autókat. Csak azért nem sérült meg senki, mert a jégeső hajnalban volt, amikor legtöbben még aludtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában