Helyi közélet

2016.09.13. 15:17

A látogatók szavaztak: a káposztás paszulyleves volt a legfinomabb a Múzeumfaluban

Nyíregyháza, Sóstó - 2016. szeptember 11-én (vasárnap) egész napos gasztronómiai fesztivált rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban.

Nyíregyháza, Sóstó - 2016. szeptember 11-én (vasárnap) egész napos gasztronómiai fesztivált rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban.

A hangulatos, népzenés, néptáncos műsorokkal tarkított rendezvényen a megye legfinomabb magyar és nemzetiségi tájjelegű ételei kerültek az érdeklődők tányérjába. Márpedig érdeklődőből akadt bőven, a kellemes nyári időben több mint kétezer-ötszázan látogattak ki a Skanzenbe, ahol közel háromszáz közreműködő dolgozott azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tartalmas kulináris és kulturális kikapcsolódásban legyen részük. A települési és nemzetiségi önkormányzatok, civil egyesületek amatőr csapatai mellett a gasztronómia hivatásos lovagjai is harcba szálltak a látogatók elismeréséért, amit a reneszánsz korból hozott receptekkel kívántak kivívni.A kígyózó sorok tanúsága szerint igen nagy sikerrel.„A fesztivál legízesebb étele” címet a tirpák Bokortanyák Lakosságáért Egyesület főzőcsapata nyerte el, az általuk főzött káposztás paszulylevest ítélték a vendégek a legízletesebbnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában