Helyi közélet

2016.09.21. 11:12

Ezüst minősítés a jutalmuk

Nyíregyháza - Meghívást kapott az elmúlt hétvégére a Nyíregyházi Lengyel–Magyar Dalárda a Sátoraljaújhelyen megrendezett X. Nemzetközi Kórusfesztiválra.

Nyíregyháza - Meghívást kapott az elmúlt hétvégére a Nyíregyházi Lengyel–Magyar Dalárda a Sátoraljaújhelyen megrendezett X. Nemzetközi Kórusfesztiválra.

A fesztiválon 8 kórus mutatta be műsorát különböző helyszíneken a város lakóinak. Az első napon, pénteken a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar indulójára a résztvevők felvonultak a belvárosban, majd a városháza udvarán közös énekléssel nyitották meg a fesztivált. Másnap délelőtt a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) Országos Minősítő Hangversenyén a Nyíregyházi Lengyel–Magyar Dalárda Pappné Szabó Ella karnagy vezetésével a vegyeskarok kategóriájában ezüst fokozatot ért el.

– Délután a sátoraljaújhelyi református templomban a fesztivál résztvevői mutatták be ünnepi műsorukat, majd a napot közös vacsorával és Martinovszky István dalárdatagunk tárogatóhangjainak kíséretével, fergeteges hangulatú közös énekléssel zártuk a napot – tájékoztatta lapunkat Bárkányi Wieslawa.

– Vasárnap ellátogattunk Borsiba II. Rákóczi Ferenc szülőházához, ahol tisztelegtünk a fejedelem szobra előtt, és kuruc kori dalokkal búcsúztattuk a fesztivált.

A háromnapos közös éneklés felejthetetlen élményekkel gazdagította a város lakóit, a fesztivál résztvevőit és együttesünk tagjait .

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában