Helyi közélet

2016.09.14. 09:36

Szükség volt a vérátömlesztésre

Kisvárda - A soknemzetiségű kisvárdai női kézilabda-csapatban még keresik a közös nyelvet, de a légiósok beilleszkedése zökkenőmente.

Kisvárda - A soknemzetiségű kisvárdai női kézilabda-csapatban még keresik a közös nyelvet, de a légiósok beilleszkedése zökkenőmente.

A magyarországi „major”, vagyis társasági nyereségadós (TAO), a leginkább a figyelem központjában lévő sportágak (labdarúgás, kézi- és kosárlabda, jégkorong, vízilabda) közül a Kisvárda Master Good SE női kézilabdázói az egyetlenek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a honi élvonalban szerepelnek. Az NB I-be tizenhét év után visszatérő várdaiak pénteken a Győri ETO KC ellen kezdik meg szereplésüket.

A várakozás óriási, több mint ezer jegy elkelt a meccsre, a szurkolók nemcsak a nagyhírű ellenfélre, hanem az újjáalakult Kisvárdára is kíváncsiak. A csapatban azonban maradtak az NB I B-s bajnokok közül is, nekik van igazán rálátásuk arra, hogy honnan hova jutottak és még juthatnak.

– Számítottunk rá, hogy ekkora lesz a vérátömlesztés a csapaton belül, hiszen az osztályváltással együtt szükség volt az erősítésre, és az újak mind-mind hasznára lesznek a csapatnak – mondta Lévai Zsófia, a kisvárdaiak jobbátlövője. – Persze ránk, „régiekre” is vár majd szerep, mindent megteszünk majd, hogy éljünk a lehetőséggel és partnerek legyünk abban, hogy minél jobban szerepeljen a csapat. Hogy mit jelent a jó szereplés? Azt gondolom, kiesési gondjaink nem lehetnek, de ahogy a szurkolói ankéton vezetőink is fogalmaztak, nagyon kiegyensúlyozott lesz a bajnokság, elsősorban az alsóház, így minden egyes pontért meg kell majd küzdenünk.

Lévai Zsófiáé kulcspozíció, hiszen a balkezes játékosok posztja többnyire hiányposzt. Ebből adódóan talán könnyebben csapatba kerülhet, főleg úgy, hogy egyedül jobbátlövőt nem igazolt a nyáron a klub.

– Emiatt akár könnyebben csapaba is kerülhetnék, de amennyire tudom, a vezetőség még nem tett le arról, hogy az én posztomom is erősítsen még – mosolygott Lévai Zsófia. – Nincs ezzel semmi baj, hiszen szükségünk van a minőségi játékosokra és a házon belüli egészséges versenyhelyzetre. Szerepeltem már az NB I-ben három évvel ezelőtt, sok lesz az ismerős, de azért a mezőny nagy része kicserélődött, kíváncsian várom én is a visszatérést. Lesznek olyan ellenfelek, amelyek jobbak nálunk, de a többséggel felvehetjük majd a versenyt, ha küzdünk és hajtunk, akkor nem kell majd szégyenkezve lejönnünk a pályáról.

A magyar mellett szlovák, bolgár, litván, ukrán, román, szlovén és brazil játékosai is vannak a csapatnak. A szurkolói ankéton is látszott, hogy a légiósoknak még tolmácsra van szükségük, az egyik éppen Lévai Zsófia volt. Mi a közös nyelv az öltözőben?

– Leginkább az angol, de aki nem tud angolul, azoktól orosz, illetve ukrán szó is hallatszik, hiszen a szláv anyanyelvűek azért valahogy megértik egymást – utalt némi bábeli zűrzavarra a 27 éves játékos. – Ugyanakkor magyar tanárokhoz is járnak a légiósok, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a beilleszkedésük, amelyre nem lehetett panasz, és mi korábbi játékosok is igyekeztünk azt elősegíteni.

Bajnoki menetrend

A Kisvárda Master Good SE mérkőzései a 2016-2017-es NB I-es női bajnokságban

Szeptember 16., péntek, 18: Kisvárda–Győri ETO KC

Szeptember 25., vasárnap, 18: Kispest NKK–Kisvárda

Szeptember 28., szerda, 18: Kisvárda–Érd

Október 1., szombat, 18: Mosonmagyaróvár–Kisvárda

Október 14., péntek, 18: Kisvárda–Alba Fehérvár

Október 29., szombat, 18: Siófok–Kisvárda

November 5., szombat, 18: Kisvárda–Dunaújváros

November 11., péntek, 18: Kisvárda–Vác

December 30., péntek, 18: Ferencváros–Kisvárda

Január 6., péntek, 18: Kisvárda–DVSC

Január 14., szombat, 18: MTK–Kisvárda

Január 27., péntek, 18: Kisvárda–Békéscsaba

Február 11., szombat, 18: Budaörs–Kisvárda

Február 18., szombat, 18: Győr–Kisvárda

Március 3., péntek, 18: Kisvárda–Kispest

Március 11., szombat, 18: Érd–Kisvárda

Március 24., péntek, 18: Kisvárda–Mosonmagyaróvár

Március 29., szerda, 18: Alba Fehérvár–Kisvárda

Április 7., péntek, 18: Kisvárda–Siófok

Április 15., szombat, 18: Vác–Kisvárda

Április 22., szombat, 18: Dunaújváros–Kisvárda

Április 29., péntek, 18: Kisvárda–Ferencváros

Május 5., péntek, 18: DVSC–Kisvárda

Május 19., péntek, 18: Kisvárda–MTK

Május 24., szerda, 18: Békéscsaba–Kisvárda

Május 26., péntek, 18: Kisvárda–Budaörs

képalá: Lévai Zsófiának is meg kell küzdenie a csapatba kerülésért

Fotó: www.iuventa-zhk.chemkostavarena.sk​

Ezek is érdekelhetik