Helyi közélet

2016.10.22. 12:59

A hős tyukodi lánglovagok

Tyukod - A riasztást követően tizenkét percen belül megkezdik a vonulást.

Tyukod - A riasztást követően tizenkét percen belül megkezdik a vonulást.

Tyukod mentő-tűzvédelmét 1925 óta látják el önkéntesek – sikerrel. Az egyesület 2007-ben újjászerveződött. Tavalyelőtt azt vállalták, hogy a riasztást követően 12 percen belül megkezdik a vonulást, és a településük védelme mellett ellátják a szomszédos Porcsalma mentő-tűzvédelmét is. A vállalt két településen összesen 4500 ember biztonságáról gondoskodhatnak a tyukodi önkéntesek.

Működési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokra, pályaalkalmassági vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre nyújtották be pályázatukat megyénk tűzoltó egyesületei, és csaknem húszmillió forintos támogatást kaptak: a három önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület – Demecser, Tyukod, Tarpa – mellett huszonhárman pályáztak sikerrel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában