Helyi közélet

2016.11.04. 14:31

„A célunk ugyanaz: jó színházat csinálni”

Nyíregyháza - Két hónappal ezelőtt még a VIDOR Fesztiválon lépett színpadra, Életműdíjat is kapott.

Nyíregyháza - Két hónappal ezelőtt még a VIDOR Fesztiválon lépett színpadra, Életműdíjat is kapott.

Józsa Imre szívesen adott interjút, lapunknak egy évvel ezelőtt többek között a teherbírásáról is beszélt. A Jászai Mari-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett színművész akkor folyamatosan ingázott a főváros és a Móricz Zsigmond Színház között – a tavaly ősszel készült beszélgetés néhány részletével búcsúzunk tőle.

– Meglehetősen keveset alszom, magam sem értem, hogyan bírom fizikailag – kacsintott fáradt, de csibészes mosoly kíséretében a színművész, akivel korábban is találkozhatott már a megyeszékhely publikuma. – Először játszom a nyíregyházi csapattal, de egyszer már részt vettem a VIDOR Fesztiválon – akkor még a József Attila Színház tagjaként – a Balfácánt vacsorára című darabbal, és megkaptam a legjobb epizódalakítás díját – nosztalgiázott a színész, s hozzátette: a közös munkáról csak pozitív tapasztalatai vannak. – Jól érzem magam, nagyon kedves és helyes emberek vannak itt. Persze minden vendégjátéknak megvan a maga izgalma, már csak azért is, mert máshogy gondolkodunk sok mindenben az életről, a munkáról, de egyben egyetértünk: szeretjük a színházat, ami mindig tele van kihívásokkal.

Örömmel jött Nyíregyházára

Amikor arról kérdeztük, marad-e ideje a pihenésre vagy a családjára, csak a fejét ingatta: most nem. – Május óta óriási hajtásban vagyok. Szerepátvétel, új darab bemutatója, aztán elkezdődött a Dollárpapa. A három és fél éves kislányom most botladozik az óvodában, még tart a beszoktatás. Amióta ő van az életemben, a régi hobbikra, a golfra, horgászatra szánt időt vele töltöm.

– Azért is jöttem ide örömmel – bár megmondom őszintén, voltak kétségeim a saját teherbírásommal kapcsolatban –, mert úgy hiszem, hogy az eltérő színházi látásmód felrázhatja az embereket, és én is rengeteget tanulhatok azoktól, akik itt vannak, hiszen a cél ugyanaz: jó előadást csinálni… Hogy aztán a jövőben mi lesz…?

Józsa Imre 62 éves volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában