Helyi közélet

2016.11.24. 10:52

Eltávozott a megyei levéltár volt igazgatója

Nyíregyháza - Gyászlobogót helyeztek ki kedden a megyei levéltár épületére. Hetvenkét éves korában elhunyt dr. Nagy Ferenc nyugalmazott igazgató.

Nyíregyháza - Gyászlobogót helyeztek ki kedden a megyei levéltár épületére. Hetvenkét éves korában elhunyt dr. Nagy Ferenc nyugalmazott igazgató. Sokan ismerték, szerették, hiszen tanított Ibrányban és a nyíregyházi főiskolán, dolgozott szakfelügyelőként, a múzeum igazgatóhelyetteseként, a művelődési ház vezetőjeként.

Dr. Nagy Ferenc elkötelezett volt a múlt kutatása és megismertetése iránt. A levéltár igazgatóhelyetteseként, majd 15 évig igazgatójaként sokat tett azért, hogy kitáruljanak az addig zárt archívum kapui, és az írott források a konferenciákon, hangulatos történelmi délutánokon és kiadványokon keresztül is közkinccsé válhassanak. A Rétköz, valamint Ibrány társadalom- és gazdaságtörténetének, valamint anekdotáinak feltárása mellett nagy érdeklődésre számot tartó kötetet jelentetett meg a nyíregyházi zsidóság pusztulásáról. Szakmai munkáját a megye emlékplakettel, Ibrány díszpolgári címmel, a kulturális kormányzat pedig a kiemelkedő levéltárosi munkáért járó Pauler Gyula-díjjal ismerte el.

Munkatársai, ismerősei emlékezetében mint örökké tevékenykedő, jókedvű, figyelmes, szeretetre méltó ember marad meg.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában