Helyi közélet

2016.11.22. 18:22

Műsorral idézik fel a kényszermunka éveit

Máriapócs - „Málenkij robot, avagy Gulág, a földi pokol” címmel a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékére zenés irodalmi-történeti műsort mutat be az Iránytű Klub zenekar november 27-én 16 órától Máriapócson, a Hungaricum Vendégházban.

Máriapócs - „Málenkij robot, avagy Gulág, a földi pokol” címmel a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékére zenés irodalmi-történeti műsort mutat be az Iránytű Klub zenekar november 27-én 16 órától Máriapócson, a Hungaricum Vendégházban. A műsorban közreműködik a Pócspetri Nyugdíjas Egyesület. A program dr. Simon Miklós ország­gyűlési képviselő megnyitó szavaival kezdődik, majd az áldozatokért közös imádságot mondanak a résztvevők Orosz István görögkatolikus parókus vezetésével. „Emlékezzünk a kommunizmus áldozataira!” címmel előadásokat is hallhatnak az érdeklődők. Felidézi a fájó múltat Vilmos István, Vállaj polgármestere, Encsencs polgármestere, Szedlár János és jegyzője, Nagy László, valamint dr. Báthori Gábor hadtörténész, a nyírbátori Báthori István Múzeum igazgatója.

Ebben az évben immár a negyedik alkalom, hogy történelmi eseményhez köthető zenés irodalmi műsort ad elő az Iránytű Klub zenekar. Emlékeztek Kislétán Mezei József festőművészre, Pócspetriben az erőszakos államosításra, Máriapócson Trianonra.

KM

Ezek is érdekelhetik