Helyi közélet

2016.11.22. 18:22

Műsorral idézik fel a kényszermunka éveit

Máriapócs - „Málenkij robot, avagy Gulág, a földi pokol” címmel a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékére zenés irodalmi-történeti műsort mutat be az Iránytű Klub zenekar november 27-én 16 órától Máriapócson, a Hungaricum Vendégházban.

Máriapócs - „Málenkij robot, avagy Gulág, a földi pokol” címmel a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékére zenés irodalmi-történeti műsort mutat be az Iránytű Klub zenekar november 27-én 16 órától Máriapócson, a Hungaricum Vendégházban. A műsorban közreműködik a Pócspetri Nyugdíjas Egyesület. A program dr. Simon Miklós ország­gyűlési képviselő megnyitó szavaival kezdődik, majd az áldozatokért közös imádságot mondanak a résztvevők Orosz István görögkatolikus parókus vezetésével. „Emlékezzünk a kommunizmus áldozataira!” címmel előadásokat is hallhatnak az érdeklődők. Felidézi a fájó múltat Vilmos István, Vállaj polgármestere, Encsencs polgármestere, Szedlár János és jegyzője, Nagy László, valamint dr. Báthori Gábor hadtörténész, a nyírbátori Báthori István Múzeum igazgatója.

Ebben az évben immár a negyedik alkalom, hogy történelmi eseményhez köthető zenés irodalmi műsort ad elő az Iránytű Klub zenekar. Emlékeztek Kislétán Mezei József festőművészre, Pócspetriben az erőszakos államosításra, Máriapócson Trianonra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában