Helyi közélet

2016.11.16. 11:27

Tárt karokkal vár Semmelweis

Nyíregyháza - Megyénkből is várja a csoportokat a fővárosi orvostörténeti múzeum.

Nyíregyháza - Megyénkből is várja a csoportokat a fővárosi orvostörténeti múzeum.

– A munkám során azzal szembesültem, hogy a budapesti múzeumokat főként külföldi turisták látogatják, ők is inkább a nagyobb intézményeket – tájékoztatta lapunkat Dankó Réka, aki Nyíregyházáról került a fővárosi Semmelweis Orvostörténeti Múzeum főigazgatói asszisztensi székébe, és változtatni szeretne az arányokon.

– Pedig a szabolcs-szatmár-beregi óvodás- és iskoláscsoportok számára is izgalmas lehet egy-egy közösségépítő, tudásgyarapító múzeumi látogatás. Ehhez a pedagógusoknak nem kell mást tenniük, mint kitölteni a választott intézmény fogadónyilatkozatát, és a csoport ingyen utazhat a vonaton, akárcsak a budapesti tömegközlekedési járatokon.

– A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Budán, a vár lábánál található. Állandó kiállításunk mellett – amely a medicina történetét dolgozza fel a kezdetektől a legújabb korig – időszaki tárlatokkal is várjuk az érdeklődőket, a jelenlegi intézményünk fennállásának 50. évfordulójához kapcsolódik. Az állandó kiállítás azok számára lehet igazán érdekes, akik érdeklődnek a történelem különleges területei iránt, az óvodás- és iskoláscsoportok pedig számos múzeumpedagógiai óra közül választhatnak.

Vidám szórakozás

– A programok célja, hogy elmélyítsék a már megszerzett iskolai tudást, hiszen illeszkednek a Nemzeti Alaptantervbe, emellett az ismeretszerzést és a vidám szórakozást is biztosítják. Fogadónyilatkozatunk letölthető intézményünk honlapjáról, és munkatársaink is szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre e-mailben vagy telefonon – tudtuk meg Dankó Rékától.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában