Helyi közélet

2016.12.13. 15:50

Fókuszban a családi ház

Nyíregyháza - Kulcsár Attila a finn építészetről tartott előadást.

Nyíregyháza - Kulcsár Attila a finn építészetről tartott előadást.

Felszállt a füst, lehullt a lepel: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara őszi rendezvénysorozatának zárása gyanánt kihirdették „Az Év családi háza” pályázat eredményét.

Rangsorolás nélkül

A minden évben más témakörben kiírt tematikus pályázat a megyei Építész Kamara tagságára vonatkozik, és ezúttal a CSOK, valamint az egyéb építési bürokrácia csökkentési intézkedések miatt ismét népszerű családi ház építés témakörére irányította a figyelmet. A beérkezett pályázatok közül a Balogh Csaba, Szatmári Árpád, illetve a Végh József és Végh J. Csaba építészek által jegyzett családi házak terveit díjazta a Gáva Attila építész révén vezetett zsűri – rangsorolás nélkül. A sajátos tervezési feladatot jelentő, és az előbbiekkel össze nem mérhető görögkatolikus parókia tervével Kulcsár Attila DLA és Kulcsár Attiláné építészek különdíjban részesültek.

A rendezvény további részében a jelenlévők „Alvar Aalto nyomában – Finnországban…” címmel a finn modern építészet múltjáról és jelenéről hallhattak érdekfeszítő előadást Kulcsár Attila Ybl-díjas építész jóvoltából.

A kamara rendezvénysorozatára illik a nemzetközi jelző, ugyanis ukrán és román résztvevők tisztelték meg jelenlétükkel a IV. Plan.net.hu településfejlesztési konferenciát. Átadták a diplomadíj és életműdíj elismeréseket, „Az Év családi háza” díjakat, emellett pedig három mértékadó szakmai előadásnak adtak teret.

Építők napja nyolcadszor

Jövőre az első negyedévben rendezik meg az építész-mérnöki bált, majd a négyévenként esedékes tisztújító közgyűlésre kerül sor, év közben esedékes a VIII. Retro Építők Napja, utána indul az őszi szakmai rendezvénysorozat, eközben pedig szakmai kirándulásokkal, továbbképzésekkel erősítik a kamarai tagság egységét – építő jelleggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában