Helyi közélet

2016.12.08. 18:31

Három nap, nyolc előadás Kisvárdán

Kisvárda - A Gál Tamás vezette szlovákiai Csavar Színház, teljes nevén a Csallóközi Vándorok bárhol is járnak, játékukkal mindig feledhetetlen pillanatokat szereznek kicsiknek és nagyoknak.

Kisvárda - A Gál Tamás vezette szlovákiai Csavar Színház, teljes nevén a Csallóközi Vándorok bárhol is járnak, játékukkal mindig feledhetetlen pillanatokat szereznek kicsiknek és nagyoknak.

A magyar kultúra éltetői

Nevükhöz híven a legnagyobb városoktól a legkisebb falvakig bárhová szívesen ellátogatnak, többfelé megfordulnak a határon innen és túl. Fő ismérvük, hogy egyéni feldolgozásban jelenítik meg a magyar irodalom gyöngyszemeit. Elsősorban a magyar kultúrát éltetik tevékenységükkel, de más nemzetek irodalmi kincseiből is szívesen válogatnak. A hetényi csoport mától a kisvárdai közönséget örvendezteti meg, s nem is csupán egy alkalommal, de mindjárt három napon keresztül úgy, hogy naponta többször is színpadra lépnek.

Humor és bölcselet

December 8-án és 9-én az Az ördögbe! című népmesét mutatják be, amit 10.30-tól és 13 órától a színházbérleti sorozat részeként tekinthetnek meg az általános iskola alsósai. A népi hangszeres zenével kísért előadásban a legszebb hajdúsági és mezőségi dallamok csendülnek fel ütőgardon, gitár és hegedű kíséretében. Ugyanezen a napokon 15 órától a felsősök A helység kalapácsa című művet láthatják két előadásban. Petőfi Sándor színművének színpadra állításával – a költő korának megfelelő hangulatot varázsolva a deszkákra – ügyesen megőrizték a mű magával ragadó humorát.

December 12-én a délelőtt és a kora délután már a gimnazistáké. Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc Sárbogárdi Jolán tragikomikus sorsát feldolgozó Ibusár című műve 10 órától és 12.30-tól mutatkozik be a Várszínház és Művészetek Háza színpadán. A társulat reméli, hogy a mű üzenete – örülni kell a mának, s a kesergő múltba kapaszkodás és a bizonytalan jövő várása helyett bölcsebb elfogadni, amit az élet ad – a kamaszok lelkét is megérinti.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában