Helyi közélet

2017.01.28. 18:26

A döntőbe "barangoltak" a záhonyi középiskolások

Záhony - A Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma csapata is benevezett a helyi értékekről szóló megyei vetélkedőre.

Záhony - A Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma csapata is benevezett a helyi értékekről szóló megyei vetélkedőre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat még novemberben hirdette meg az „Értékes Barangolás” című vetélkedőt általános és középiskolás csapatok részére. Iskolánkból Jakab József történelem szakos tanár, nem mellesleg felkészítőnk "Kandó faló" névvel nevezett be egy négyfős csapatot. A kvartett tagjai: Horváth Petra, Szabó Emese, Bökönyi Richárd és Pokol László 10. és 11. osztályos tanulók.

Az első forduló december közepén, interneten keresztül zajlott. Ezen 31 középiskolás csapat indult és az első kilenc juthatott a második fordulóba. Csapatunk a pontszámok alapján a 7. helyen végzett. Ezt követte a 2017. január 25-én megrendezett egyik középdöntő, melynek a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium nyújtott otthont. Itt a „Kandó faló” a Csengeri Szakgimnázium és a Bessenyei Gimnázium csapatát megelőzve végzett az első helyen. Ezzel a tagok és a felkészítő tanár tisztelet jegyet nyert a Sóstói Állatkertbe. A következő, s egyben záróforduló a február 8-án megrendezésre kerülő nyíregyházi döntő lesz, melyen a megye három, középdöntőben győztes csapata fogja összemérni a felkészültségét.

- Bökönyi Richárd -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában