Helyi közélet

2017.01.23. 14:15

Istenhez imádkoztak, miközben megszólalt a technika ördöge

Nyíregyháza - Akár velünk, a mi szeretteinkkel is megtörténhetett volna a tragédia – mutatott rá Szocska Ábel apostoli kormányzó.

Nyíregyháza - Akár velünk, a mi szeretteinkkel is megtörténhetett volna a tragédia – mutatott rá Szocska Ábel apostoli kormányzó.

Méltóképpen emlékeztek meg az olaszországi buszbaleset áldozatairól a nemzeti gyásznapon a nyíregyházi Szent Miklós Általános Iskolában is, ahol a városi, megyei és egyházi elöljárók, valamint az intézmény dolgozói és tanulói jelenlétében Szocska Ábel apostoli kormányzó imádkozott a tragikus balesetet elszenvedettekért és hozzátartozóikért. A közös imádságot nem sokkal 11 óra után félbeszakította a technika ördöge: felvisított az épület riasztórendszere. A technikusok hamar megszüntették a téves vészjelzést, amely után az apostoli kormányzó a hit, a segítségnyújtás és az együttérzés kifejezésének fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Szocska Ábel rámutatott: – Érthető módon, minden tragédia után megdöbben az ember, s válaszokat keres. Többek között arra, mi, hogyan és főképp miért történhetett. Abban biztosak lehetünk, hogy a Jóisten nem okolható a veronai tragédiáért, ahogyan az sem kétséges, hogy a hívők óriási erőt és lelki vigaszt meríthetnek az evangéliumból, a feltámadás reménységéből. Tekintve, hogy iskolánk diákjai, pedagógusai is rendszeresen útra kelnek, részt vesznek kirándulásokon, programokon, táborozásokon, óhatatlanul is belegondol ilyenkor abba, hogy mindez akár velünk, a mi szeretteinkkel is megtörténhetett volna! Keresztényi kötelességünk megemlékezni az elhunytakról és együttérzésünket kifejező imát mondani a betegágyban fekvők és a gyászoló hozzátartozók mielőbbi testi-lelki felépülésért – mondta az apostoli kormányzó.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában