Helyi közélet

2017.01.20. 09:41

Telepítés volt, tárgyalás nem

Nyíregyháza - A szövetség szerint semmilyen érdemi kommunikáció nem volt a felek között.

Nyíregyháza - A szövetség szerint semmilyen érdemi kommunikáció nem volt a felek között.

Lapunk a közelmúltban foglalkozott a Szamosi Élménytér turisztikai programmal (Kelet-Magyarország, 2016. december 16.), a cikkben a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, Bauer Anett nyilatkozott a program elemeiről. A horgászattal kapcsolatban később pontosítást kért, amelynek eleget tettünk (Kelet-Magyarország, 2016. december 20.).

Eleget tettek a kötelezettségnek

Ezt követően a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége jogi képviselőn keresztül kereste meg szerkesztőségünket helyreigazítási kérelemmel, jelezve többek között: valótlan állításként jelent meg, hogy a Holt-Szamoson halászati jogot gyakorló bérlő a vállalt halmennyiség egyharmadát sem volt hajlandó a holt folyószakaszba telepíteni, és emiatt sok horgászt el is veszített a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége mint a „Tunyogmatolcsi Holt-Szamos” megnevezésű halászati vízterület haszonbér­lője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földművelésügyi Hivatal Vadászati és Halászati Felügyelősége által 2012. április 2. napon jóváhagyott halgazdálkodási tervben vállalt telepítési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett – sőt azt jóval meghaladó mértékben telepített –, így a horgászok elvesztése a haszonbérlő telepítési tevékenységével semmiféle okozati összefüggésben nem állhat.

A 2016. december 20-án „Pontosítás: volt is, lesz is hal a holtágban” címmel megjelent cikkben további valótlan állításként hangzott el, hogy a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége megállapodtak abban, hogy a jövőben gyakrabban egyeztetnek a haltelepítés kérdésében, és fokozottabban odafigyelnek a túrázók és a horgászok igényeinek kielégítésére.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége fő feladatának eddig is a horgászok igényeinek a kielégítését tartotta, és mivel a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége között a fenti tárgyban semmilyen érdemi kommunikáció nem volt, ezért megállapodás semmilyen kérdésben nem születhetett a felek között.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában