Helyi közélet

2017.02.24. 14:35

Jön a lomtalanítás: de nem visznek el mindent!

Nyíregyháza - Lomtalanítást hirdet a Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A lomtalanítás a vegyes hulladék megszokott gyűjtési napján, azzal azonos időpontban történik.

Nyíregyháza - Lomtalanítást hirdet a Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A lomtalanítás a vegyes hulladék megszokott gyűjtési napján, azzal azonos időpontban történik.

– A pontos időpontok megtalálhatóak a már kiosztott hulladékszállítási naptárakban, valamint a közszolgáltató honlapján, a www.thgkft.hu oldalon, a közérdekű adatok menüpontban, a 2017-es Hulladékszállítási naptárak cím alatt – tájékoztatott Hajnal Tünde. A PR-referens arra is felhívta a figyelmet, hogy a cég kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a szabványos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagy darabos lomhulladékot szállítja el.

– Kérjük, hogy a lomokat az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik mellé helyezzék ki a gyűjtési időpontot megelőző napon, ahonnan társaságunk a vegyes hulladékkal megszokott járatnapon elszállítja azokat.

– A gyűjtési napon már ne helyezzenek ki lomokat, mivel azokról a területekről, ahonnan már elszállítottuk a feleslegessé vált dolgokat, nem áll módunkban ismét szállítani! – figyelmeztetett.

A lomtalanítás keretében közterületre nem helyezhető ki építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladék, zöldhulladék, ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék. – A „lomokat” a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és gyalogosforgalmat ne akadályozza, a szállítók könnyen meg tudják közelíteni, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, s ne járjon baleset vagy károkozás veszélyével – tette hozzá Hajnal Tünde.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában