Helyi közélet

2017.02.18. 15:18

Könyvben örökítette meg a vadászélményeit

Vásárosnamény - Több évtizede ül a lesen, valamint járja a beregi határt lőfegyverével a Vásárosnaményban élő Vári István.

Vásárosnamény - Több évtizede ül a lesen, valamint járja a beregi határt lőfegyverével a Vásárosnaményban élő Vári István. Néhány éve úgy döntött, hogy az élményeit papírra is veti, hogy családtagjainak és magának megörökítse, másokkal pedig megossza mindazt a szép élményt, amit a vadászatnak és a természet szépségének köszönhet.

Az írások felkerültek a Nimród vadászújság honlapjára, illetve megjelentek a szaklapban is. Az egyik barátja, a szintén vadász Kiss B. Zoltán vetette fel, mi lenne, ha egy könyvben is kiadnák a történeteket. Így aztán sok-sok támogatónak köszönhetően az írásokból végül könyv született, amely tavaly jelent meg Vadászatok a Beregben és azon túl címmel.

A könyv bemutatóját február 16-án 16 órától rendezik meg a vásárosnaményi Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központban. Az író-olvasó találkozó keretében nyitják meg Valaczkai Erzsébet „Erdő közepében járok…” című festménykiállítását is. Az alkotókat méltatja Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és Zsoldos Barnabás, a Magyar Rádió stúdióvezetője. A rendezvényen közreműködik a Vásárosnaményi Férfikar, valamint Sebestyénné Molnár Zsuzsanna és Tyukodi Klára kürtduója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában