Helyi közélet

2017.02.17. 11:46

Tovább a megkezdett úton

Nyíregyháza - Évnyitó fórumot szervez az Nyírségi Édesburgonya Zrt.

Nyíregyháza - Évnyitó fórumot szervez az Nyírségi Édesburgonya Zrt.

Nyíregyháza. Ahogy arról már több alkalommal is írtunk, mocorog valami a Nyírségben az édesburgonya-termesztés meghonosításának ügyében. Tavaly több gazdálkodó és önkormányzat (mint például Gyulaháza) is csatlakozott a Nyírségi Édesburgonya Zrt. programjához, de a projekt kiötlői még nagyobbat szeretnének álmodni.

– Hamarosan megtartjuk évnyitó fórumunkat, melyre szeretettel várjuk az édesburgonya termesztésébe bekapcsolódni kívánó nyírségi gazdákat. A fórum kiválóan alkalmas lesz arra, hogy a már tapasztalattal rendelkező gazdálkodók és a termesztést megtanulni szándékozó termelők találkozzanak. Az érdeklődők részletes termesztési tájékoztatót kapnak, megismerhetik a csatlakozás feltételeit – tájékoztatta lapunkat Hegedüs István, a Nyírségi Édesburgonya Zrt. vezérigazgatója, aki a program részleteibe is beavatott bennünket. – Célunk, hogy a nyírségi talajhoz jól illeszkedő édesburgonya termesztését tovább népszerűsítsük. A Nyírségi Édesburgonya Zrt. a kis- és közepes mezőgazdasági termelők részére olyan szakmai hátteret és pénzügyi feltételrendszert biztosít, amellyel megismerhetik, megtanulhatják a termesztés fortélyait. Azt szeretnénk, hogy az első év után a sikeres termelők növekvő hatékonysággal, növekvő területen legyenek képesek a családjuk hosszú távú megélhetését biztosítani.

A helyszín Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, Kótaji út 9-11.

Időpont: 2017. március 2. 14.30.-16-30.

A megjelenés feltétele, hogy a február 28-ig a [email protected] email címen jelezze megjelenési szándékát a termelő. További információkat kaphat a www.nyirsegiedesburgonya.hu honlapon, illetve területi vezető kollégáinktól a Kisvárdai járás esetében a 20-431-6837, minden más nyírségi terület esetében a 20-965-2511-es telefonon.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 18-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában