Helyi közélet

2017.03.01. 11:27

A település híres szülöttére emlékeztek Tiszabercelen

Tiszabercel - Ünnepi rendezvénysorozattal emlékezett híres szülöttére, Bessenyei Györgyre halálának 206. évfordulóján Tiszabercel.

Tiszabercel - Ünnepi rendezvénysorozattal emlékezett híres szülöttére, Bessenyei Györgyre halálának 206. évfordulóján Tiszabercel.

Az általános iskola sport-, rajz- és műveltségi versenyeknek adott otthont, a Bessenyei Nyelvész Versenyt tizenöt csapat részvételével szervezték meg. A Rétközi Iskolaszövetség iskoláiból érkezett diákoknak nyelvtani, helyesírási, nyelvhelyességi feladatokat kellett megoldaniuk – mind a két korcsoportban ibrányi győzelem született.

Az ünnepi műsorban az iskola irodalomszerető diákjai szerepeltek. Felidézték Bessenyei György életútját, munkásságát, s az utódok emlékezetét. Zsíros Antalné a Bessenyei Társaság elnöksége nevében köszöntötte az ünneplőket. Köszönetet mondott azért, hogy az iskola méltóképpen ápolja Bessenyei hagyatékát. Beszélt a testőr-filozófus szellemiségének időszerűségéről, és arról, hogy ezt a hagyatékot a jelenkor fiataljainak kell majd átadniuk az elkövetkezendő nemzedékek számára.

Az emlékünnepség a Bessenyei-háznál ért véget: a községi intézmények és a civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el az emlékház falán és a Bessenyei-szobornál.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában