Helyi közélet

2017.03.16. 14:03

Kiderült, jogszerű a mátészalkai torlasz, ami miatt nagyot kerülhetnek a gyalogosok

Mátészalka - <a href="/mateszalka/valaki-eltorlaszolta-a-kozteruletet-mateszalkan-10-15-perces-kiterore-kenyszerulnek-a-gyalogosok/3409434" target="_blank">Néhány napja írtunk arról a különös torlaszról Mátészalkán</a>, ami miatt minimum 1 kilométert kell kerülniük a gyalogosoknak a Rácz kertben. A Mátészalkaleaks megkereste az önkormányzatot, és mint kiderült, a torlasz jogszerű.

Mátészalka - Néhány napja írtunk arról a különös torlaszról Mátészalkán, ami miatt minimum 1 kilométert kell kerülniük a gyalogosoknak a Rácz kertben. A Mátészalkaleaks megkereste az önkormányzatot, és mint kiderült, a torlasz jogszerű.

Az önkormányzat válasza:

Sem a Szív utca, sem a Gárdonyi G. utca 7. szám és a Szív utca közti terület nem Mátészalka Város Önkormányzatának tulajdona és közterülete, hanem magánterület. A szemetes terület saját hatáskörben történő tisztítására, és a gyalogos forgalom átengedésére ezen okok miatt nincs hatáskörünk. A szemetesedés tekintetében gondozatlan ingatlan esete áll fenn, melyet a Mátészalkai Polgármesteri Hivatal Igazgatási Csoportja vizsgál ki.

A tárgyi magánterületek kisajátítására, megvásárlására, valamint kezelésének átvételére Önkormányzatunknak sem szándéka, sem anyagi lehetőségei nincsenek.


Mátészalka - A Mátészalkaleaks szerint területi vita borzolja már több mint egy éve a Rácz kerti lakosság idegeit: a Szív utca és a Gárdonyi utca találkozásánál régebben létezett egy gyalogos átjáró, de már több mint egy éve annak, hogy ezt az átjárót valaki eltorlaszolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában