Helyi közélet

2017.03.11. 12:35

Michelin: ötven hölgy a gyárban

Nyíregyháza - Nem férfi vagy női munkavállaló, hanem ember és ember között van különbség – vallja dr. Nemes Attila.

Nyíregyháza - Nem férfi vagy női munkavállaló, hanem ember és ember között van különbség – vallja dr. Nemes Attila.

Nőnap alkalmából női nyílt napot tartottak a nyíregyházi Michelin gyárban, hogy megmutassák, hogyan lehet nőként ipari környezetben is sikeresen dolgozni, érvényesülni, karriert építeni.

A női karrier

Március 8-án 50 nőt láttak vendégül, akik a Michelin női vezetőivel beszélgettek többek közt a női karrier kérdéseiről, a férficsapatokat vezető nők helyzetéről és szerepéről, a munka-magánélet egyensúly megtalálásáról. Szó volt arról is, hogy hogyan, milyen eszközökkel támogatja a vállalat a munka világába visszatérő kismamákat. A vállalaton belül rendszeres a posztok közötti váltás, ami színesíti az életutat, így nem válik monotonná a munka.

A Michelin vállalati kultúrájában fontos érték a diverzitás, így nem meglepő az sem, hogy bár ipari vállalatról van szó, a Michelin Hungária Kft. is csatlakozott a Sokszínűségi Kartához, mely az Európai Unió munkahelyi diszkriminációellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti.

– Saját tapasztalataink alapján a vegyes csapatok erősebbek, és jó döntéseket hoznak. Még mindig messze vagyunk az ideálistól, de az elmúlt években – ipari környezet ellenére – sokat javult a nemek közti arány a telephelyünkön. Nem férfi vagy női munkavállaló, hanem ember és ember között van különbség. A bérekben sem teszünk ez alapján különbséget. Büszke vagyok arra, hogy vállalatunk értékként tekint a sokszínűségre, minden tekintetben – mondta Dr. Nemes Attila gyár­igazgató.

A beszélgetést gyárlátogatás követte. A vállalat minden évben ergonómiai felmérést készít, ami alapján a nehéz fizikai megterhelést igénylő posztokat műszaki fejlesztésekkel könnyítik, hogy az ott végzendő munkafolyamatok bárki számára elvégezhetők legyenek. A munka és magán­élet egyensúlya itt is sokat számít.

Kiegyensúlyozott légkör

Nagy figyelmet és precizitást kívánnak a termékből adódó magas minőségi és biztonsági előírások. Ezért is rendkívül fontos, hogy kiegyensúlyozott légkörben tudjanak dolgozni a munkatársak – hangsúlyozta Laczi Anna, a telephely személyügyi vezetője. A vendégek értékelték a nyitottságot, az izgalmas, minden nőt és munkavállalót érintő kérdéseket és a jól működő megoldások bemutatását.

KM


Tudnivaló

A Michelin Csoport küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata. Abroncsokat tervez, gyárt és értékesít. Járművek nagyon széles választékára készülnek termékei: repülőgépekre, személyautókra, kerékpárokra, földmunkagépekre, mezőgazdasági gazdálkodásban használt gépekre, teherautókra és motorbiciklikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában