Helyi közélet

2017.03.18. 11:25

Szünetel a színészképzés Nagykállón

Nagykálló - Szeptembertől már nem indul új drámatagozatos osztály a Korányi Frigyes Gimnáziumban.

Nagykálló - Szeptembertől már nem indul új drámatagozatos osztály a Korányi Frigyes Gimnáziumban.

Egy, a legnépszerűbb közösségi oldalon megjelent bejegyzés szerint a nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban a következő tanévtől „szünetel” a drámatagozat. A nagy múltú intézmény számtalan szakmai sikert könyvelhetett el az évek során, a fejüket színészmesterségre adó diákok és pedagógusaik nemcsak hazánkban, de az országhatárokon kívül is hírét vitték a középiskola nívós képzésének. Érthető hát a jelenlegi és volt tanítványok felháborodása. Bobonka Gyula, az intézmény igazgatója nem kívánt megszólalni az ügyben, így a miértekre és a hogyan továbbra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál kerestünk választ.

Évek óta erősen fogyatkozik a drámatagozatra jelentkező diákok száma.

Gaszperné Román Margit

– A Nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium és Kollégiumban évek óta erősen fogyatkozik a drámatagozatra jelentkező diákok száma, a jelenlegi tanévre beiratkozott tanulók már el sem érik a jogszabályban előírt létszámot – tudtuk meg Gaszperné Román Margit tankerületi igazgatótól. Hozzátette: a tankerület egyeztetett az intézmény vezetésével, melynek eredményeként szeptembertől nem indítanak drámás osztályt. Az érdeklődő fiatalokat másik, a tankerülethez tartozó intézmény fogadja majd.

Szerettük volna megtudni, hogy melyik iskoláról van szó, azonban a lehetséges érintettek megkeresésünkkor nem éltek a nyilatkozati lehetőséggel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában