Helyi közélet

2017.04.07. 18:52

Fülesd polgármesterjelöltjei: tervek, ötletek, fejlesztési elképzelések

Fülesd - Időközi polgármester-választást rendeznek április 9-én Fülesden, mert a korábbi polgármester a nyugdíjaztatása miatt lemondott tisztségéről. Három jelölt indul a településvezetői címért, összeállításunkban szólnak terveikről, elképzeléseikről.

Fülesd - Időközi polgármester-választást rendeznek április 9-én Fülesden, mert a korábbi polgármester a nyugdíjaztatása miatt lemondott tisztségéről. Három jelölt indul a településvezetői címért, összeállításunkban szólnak terveikről, elképzeléseikről.

Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt):

– Tiszabezdéden születtem, két leánygyermekem van, Záhonyban élek. A MÁV-nál ledolgoztam 42 évet különböző beosztásokban, jelenleg nyugdíjas vagyok. Mint ahogy a pártom, én sem voltam soha köpönyegforgató, nyíltan vállaltam és vállalom meggyőződésemet. Fontosnak tartom a szegénység felszámolását, a közmunka helyett állandó munkahelyek létesítését. Szorgalmaznám a helyi vállalkozások munkahelyteremtő pályázati lehetőségeinek kihasználását. A kötelező önkormányzati feladatok mellett biztosítanám a lakosság kulturális és sportolási lehetőségeit. A képviselő-testülettel alkotó, értékteremtő együttműködésre törekednék. A polgármesteri feladatokat társadalmi munkában végezném. Tiszteletdíjamat a község javára fordítanám. Elősegíteném a civil szervezetek létrehozását működésük feltételeinek biztosításával. Vallom: nem kell helyi lakosnak lenni, hogy a településért tehessek.

Sipos László (független jelölt):

– Fülesden születtem 1959. szeptember 24-én. Középfokú végzettségem van. Családi állapotom elvált, egy nagykorú gyerekem van. Több mint 30 év közigazgatási gyakorlattal rendelkezem. Jelenleg a Budapest Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatási Főosztályán dolgozom területi ellen­őrként. A távoli munkahely ellenére rendszeresen tartózkodom szülőfalumban. Úgy gondolom, ki kell használni a most megjelenő EU-s pályázati lehetőségeket. Az óvodások részére jó lenne egy köztéri játszótér. Javítani kell a közmunkások foglalkoztatási körülményeit. Kiemelt feladat a község turisztikai fejlesztése és falusi turizmusba való bevonása, valamint munkahelyek kialakítása. A település hagyományait őriznünk és ápolnunk kell, ennek keretében egy országos festő- és rajztábor is szóba jöhet. Célom az idősek szociális gondozásának fejlesztése, a fiatalok életkörülményeinek javítása, a teljes internetlefedettség és egy közösségi halastó kialakítása.

Varga Tibor (független):

– Fehérgyarmaton születtem 1965. július 23-án, azóta Fülesden élek. 1991 óta a községben könyvtárosként tevékenykedem. Nős vagyok, két középiskolás gyermekünk van. 2002-ben tiszteltek meg bizalmukkal a lakosok, azóta képviselőként segítem az itt élőket, valamint alpolgármesterként veszek részt a község irányításában. A terveim között szerepel: játszópark kialakítása, az önkormányzati épületek és a belvízelvezető árkok, járdák felújítása pályázati lehetőségek kihasználásával, a jó viszony ápolása az egyházak képviselőivel, az idősek, egyedülállók, fogyatékkal élők segítése. Fontos feladatnak tartom a közfoglalkoztatási programok folytatását, hiszen értéket teremtenek a községnek. Minden segítséget meg kell adni a helyi vállalkozóknak, hogy minél több állandó munkahely létesüljön. Megválasztásom esetén célom még családi rendezvények, bálok, kirándulások szervezése, az idősek napja és a gyermeknap hagyományának folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában