Helyi közélet

2017.04.30. 15:46

Iskolai rendezvény-hét a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére

Záhony - A reformáció 500. évfordulója alkalmából projekt-hetet rendeznek a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Záhony - A reformáció 500. évfordulója alkalmából projekt-hetet rendeznek a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

A projekt-hét május 2-án, kedden veszi kezdetét a Partiscum Mobil Planetárium által az intézmény teljes közösségének tartandó előadás sorozattal. Ugyanezen a napon tematikus rajzversenyt rendeznek az alsó, illetve a felső tagozatos tanulóknak. Ugyancsak kedden az 5-6., valamint a 8. évfolyamosok 3-3 fős vegyes csapatai részvételével kerül sor a német nyelvi versenyre is.

Szerdán a felső tagozatosok számára a művelődési házban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő tart rendhagyó történelemórát. Ezen a napon bonyolítják le a szövegmondó versenyt, melynek keretében az 1-2. évfolyam tagjai verses mesét adnak elő, a 3-4. évfolyamosok a Heltai Gáspár fabulamondó verseny során mérik össze a tudásukat, míg a felsősök bibliai történeteket tolmácsolnak.

Május 4-én, csütörtökön a tankerületi iskolák csapatainak részvételével történelmi vetélkedőt rendeznek, melynek feladatait Marczinkó István, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének elnöke, ny. szaktanár és Néző István kisvárdai történész szerkeszti.

A rendezvény-hetet Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgató nyitja meg, fővédnökei pedig dr. Tilki Attila ország gyűlési képviselő és Sebők János Nt. református lelkész. A projekt-héttel párhuzamosan rendezik meg az intézményben a hagyományos Árpád-hét sokszínű programját is.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában