Helyi közélet

2017.04.07. 15:47

Jobbik-sajtótájékoztató: Az angyalát, ez így nem mehet tovább!

Szamosangyalos – A Csengeri járás egyik – de nem egyetlen! – településén, nevezetesen Szamosangyaloson jóval többen laknak „papíron”, mint a valóságban. A kamu bejelentkezéseknek köszönhetően az alig pár száz lelkes falu lakossága már 1100 felett jár.

Szamosangyalos – A Csengeri járás egyik – de nem egyetlen! – településén, nevezetesen Szamosangyaloson jóval többen laknak „papíron”, mint a valóságban. A kamu bejelentkezéseknek köszönhetően az alig pár száz lelkes falu lakossága már 1100 felett jár.Vannak olyan ingatlanok, például a Dankó Pista és a Csengeri utcában, ahol több százan vannak bejelentkezve ugyanarra a címre, jellemzően határon túli, kárpátaljai természetes és jogi személyek – mutatott rá dr. Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő, majd így folytatta:

– A jelenség aggasztó és nem példa nélküli a járásban. Az ingatlanok tulajdonosai állítólag 20-40 ezer forint egyszeri „fejpénzt” kapnak a „kamu lakók” befogadásáért, akik előtt így megnyílik hazánk és az unió kapuja. Az adózási és cégüzemeltetési kérdéseken túl, idővel felvetődhet a választási csalások gyanúja is, hiszen könnyen „királycsinálók” válhatnak az egyelőre csak papíron létező betelepültekből. A Jobbik törvényt hozna az ilyesfajta visszaélések megakadályozása érdekében, a jelenlegi jogszabályok ugyanis nem maximálják, mennyien „lakhatnak” egy-egy ingatlanban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában